PREIĻU GALVENĀ BIBLIOTĒKA

Marts 2024

P O T C P S Sv
    010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Balsošana
Kādus bibliotēkas attālinātos pakalpojumus izmantojat visvairāk?

e-grāmatu bibliotēka 3td.lv

iespēja pasūtīt grāmatu elektroniski

bibliotekāra konsultācijas pa telefonu vai e-pastu

datubāze Letonika.lv

rakstu kopiju piegāde e-pastā

novadpētniecības kolekcijas materiāli

Apmeklētāji
Šodien: 1

Kopējais skaits: 1200570

Voldemāra Caunes balvas ieguvēja “Gada bibliotekārs darbā ar bērniem un jauniešiem” Kastīres bibliotēkas vadītāja Silvija Kotāne


Liepājas Centrālā zinātniskā bibliotēka (CZB) un Liepājas dome jau septiņpadsmito gadu rīko konkursu Voldemāra Caunes balva “Gada bibliotekārs darbā ar bērniem un jauniešiem”. Balvai nominē bibliotekārus no visas Latvijas, kuri vispārliecinošāk, aktīvāk un sekmīgāk veicina jaunās paaudzes iesaistīšanu bibliotēku pakalpojumu izmantošanā, motivējot bērnus un jauniešus vairāk lasīt, mācīties un attīstīt savas radošās spējas.

24. novembrī Liepājas CZB 246. gadskārtas konferencē "Laiks. Cilvēki. Bibliotēka" V. Caunes balva tika pasniegta Kastīres bibliotēkas vadītājai Silvijai Kotānei, kura sev apkārt pulcē bērnus un jauniešus ne tikai daudzo pasākumu laikā, bet arī ārpusstundu aktivitātēs, t.sk. skolas starpbrīžos, kad bērni griežas ap Silviju kā bites ap medu, uzdod jautājumus un liek aktīvi darboties un iesaistīties. 69% gadījumu bibliotēkas apmeklētāji ir tieši bērni un jaunieši līdz 18. gadiem.

Liela nozīme ir Silvijas sadarbībai ar jauniešu biedrību “Jaunie Spārni”, kuras dibināšanas iniciatore bija pati Silvija, jau 2010. gadā pulcējot ap Kastīres bibliotēku daudz bērnu, jauniešu un viņu vecāku. Lielākie 2023. gada pasākumi: 21. jūnija “Bērnu Party’’, kad pasākuma dalībnieki (ģimenes ar bērniem) šo dienu pavadīja ar āra un galda spēlēm, ar lielo burbuļu pūšanu, ar aktivitātēm vafeļu cepšanas darbnīcā un Ballīte visiem “Noķer vasaru aiz astes!”, kur 103 apmeklētāji piedalījās radošajās darbnīcās gan lieliem, gan maziem (veidoja ziepju burbuļus, ar prieku ēda cukurvati, vārīja zupu un ar lielu apetīti to baudīja, uzspēlēja lielās dārza spēles un sagaidīja pasākuma īpašos viesus – “Chucha Chacha” jauniešus un “Kaķu sētas” meitenes).

Jaunā paaudze ir Silvijas iedvesmas avots un galvenā mērķauditorija, tāpēc svarīgi nepazaudēt darba mundrumu, pilnveidoties, būt radošai un domāt par vietējās kopienas vajadzībām. Silvija mudina bērnus komunicēt, lietderīgi pavadot brīvo laiku un attīstot dažādas iemaņas un prasmes. Populāri kļuvuši spēļu vakari, pasākumu cikls “Tiekamies sestdienās”, kur nodarbības sagatavo un vada bērni, un radošo darbnīcu cikls ģimenēm ar bērniem, jo, kas var būt labāks par laiku pavadītu kopā ar saviem bērniem. Tie ir mazi mirkļi, bet maziem mirkļiem ir liela nozīme!

27.11.2023

29. novembrī metodiskā diena


29. NOVEMBRIS - METODISKĀ DIENA

Bibliotēka apmeklētājiem slēgta!

  • Izsniegtos izdevumus iespējams nodot pie bibliotēkas esošajā bibliomātā. Informācijai 
  • Grāmatu pasūtījumus var veikt bibliotēkas kopkatalogā vai pa telefonu: 29991263.

Atvainojamies par sagādātajām neērtībām!

27.11.2023

Nodarbība pie uztura speciālistes Samantas Elizabetes Ozolas


25. novembrī plkst. 10.00 aicinām uz uztura speciālistes Samantas Elizabetes Ozolas izzinošo nodarbību par veselīgiem saldumiem un cukura ietekmi uz veselību

24.11.2023

Darba laika izmaiņas Valsts svētkos


Turi Latviju dziļi ieslēgtu savā sirdī,
Turi to kā lielāko dārgumu,
Ko nedrīkst pazaudēt!
/Jānis Jaunsudrabiņš/
.
Sveicam Latvijas valsts svētkos! 

16.11.2023

Paziņoti skolēnu patriotiskās dzejas konkursa rezultāti


Lāčplēša dienas priekšvakarā, 10. novembrī, Preiļu Galvenajā bibliotēkā (PGB) tika paziņoti skolēnu patriotiskās dzejas konkursa “Miera vēstis Latvijai” rezultāti.

Šī gada aprīļa sākumā PGB sadarbībā ar Preiļu novada domi un Eiropas parlamenta deputāti, profesori Inesi Vaideri izsludināja patriotiskās dzejas konkursu “Miera vēstis Latvijai” 5.-12. klašu skolēniem. PGB jau otro reizi rīko šo konkursu, tādējādi turpinot Salacgrīvas novada bibliotēkas aizsākto ilggadējo tradīciju rīkot Vidzemes patriotiskās dzejas konkursu. Nemainīgi šī konkursa patrons ir kinorežisors, mūsu novadnieks Jānis Streičs.

Konkursam tika iesūtīti 79 dzejoļi un, saskaņā ar žūrijas vērtējumu, 46 no tiem izdoti grāmatā “Miera vēstis Latvijai”, kuras ilustrāciju autore ir Ance Paula Onužāne, redaktore Vilhelmīne Jakimova un maketētāja Egija Gribuste. Grāmatā iekļauto dzejoļu autori varēja piedalīties dzejnieku Kārļa Vērdiņa un Aivara Eipura meistarklasēs.

LASĪT VAIRĀK

 

15.11.2023

Valsts svētku programma novada bibliotēkās


"Lai vienmēr Latvijai mēs gaišas dienas skaitām!" /L. Breikšs/ 
Tiekamies bibliotēkās, mūsu gaismas nesējos.
Lai gaiši svētki!
.
.
Bibliotēku kontaktinformācija: ieej.lv/preilubibliotekas

11.11.2023

Grāmatu klubiņa tikšanās


13. novembrī plkst. 17.00 notiks kārtējā grāmatu mīļotāju klubiņa "Grāmatu Guru" tikšanās.

Tā kā šoreiz tikšanās iekrīt valsts svētku mēnesī, runāsim par Latviju, latviešiem un latvietību literatūrā.

08.11.2023

“Latvijas mediju valodas balva”


Valsts valodas centrs un Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome Valsts valodas dienā, 15. oktobrī izsludināja akciju “Latvijas mediju valodas balva”, kurā noteiks, izvērtēs un apbalvos elektronisko plašsaziņas līdzekļu raidījumu vadītājus, kuri lieto kvalitatīvu latviešu valodu, kā arī periodiskās preses izdevumus un interneta ziņu portālus, kuros lietota kvalitatīva latviešu valoda. Akcijai dalībnieki var pieteikties paši, bet tos var ieteikt arī fiziskas un juridiskas personas, kas ir attiecīgā plašsaziņas līdzekļa lasītāji, skatītāji vai klausītāji. Akcijai var pieteikties līdz 2024. gada 14. janvārim. Dalība akcijā ir brīvprātīga.

Vairāk informācijas...

08.11.2023

Skatāma ceļojošā izstāde "Dzīvība ezerā"


No 6. novembra līdz 15.decembrim Preiļu Galvenā bibliotēka sadarbībā ar Dabas aizsardzības pārvaldi piedāvā apmeklēt izzinošu un aizraujošu izstādi "Dzīvība ezerā".

Izstāde ir lieliska iespēja uzzināt interesantus faktus par ezeru iemītniekiem, skatīt tos “vaigā” un labāk paturēt atmiņā. Izstādē varēs labāk izprast arī ezeru veidošanos, attīstību, apsaimniekošanas iespējas, gūt ieskatu to pētniecībā, kā arī cilvēka ietekmi uz ezera vides attīstību.

Izstāde ar 11 informatīviem stendiem, piecām dažādām ezera izziņas spēlēm un uzdevumiem aizraujošā veidā piedāvās atklāt ezera ekosistēmu, aicinot sīkāk izprast ezera un tā apkārtnes lomu kā dzīvesvietu ūdensaugiem, ūdensdzīvniekiem, kukaiņiem, zivīm un putniem.

Izstādes galvenā mērķauditorija ir ģimenes ar bērniem. Stendos ietverti teksti vieglā valodā, savukārt apmeklētāji, kuri vēlēsies iegūt plašākas zināšanas par izstādes varoņiem, noskenējot QR kodus, varēs savā viedierīcē lasīt papildinformāciju.

06.11.2023

Patriotiskās dzejas konkursa "Miera vēstis Latvijai" noslēguma pasākums


10. novembrī plkst. 12.00 Preiļu Galvenajā bibliotēkā notiks patriotiskās dzejas konkursa "Miera vēstis Latvijai"noslēguma pasākums.

Lāčplēša dienas priekšvakarā Preiļu Galvenajā bibliotēkā notiks dzejas grāmatas "Miera vēstis Latvijai" atklāšanas svētki un tiks sumināti labāko dzejoļu autori. Grāmatā iekļauto darbu autoriem būs iespēja piedalīties Kārļa Vērdiņa un Aivara Eipura dzejas meistarklasē. 

Neaizmirstamu muzikālu baudījumu sniegs etnomūzikas apvienība "Muosys".

Tiekamies bibliotēkā!  


 

03.11.2023

<< < 2 | 3 | 4 | 5 | 6 > >>

Uz sākumu

 
Bērnu literatūras nodaļa

Preiļu reģiona bibliotēku kopkatalogs

Registrējies šeit!

Digitālās kolekcijas

Uzdot jautājumu
Vārds Uzvārds:*
E-pasts:*
Ātrās saites