PREIĻU GALVENĀ BIBLIOTĒKA

Aprīlis 2024

P O T C P S Sv
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Balsošana
Kā jūs vērtējat ES "zaļā kursa" politiku?

pilnībā atbalstu, par to jau sen bija jādomā

ir dažas labas idejas, kuras atbalstu

neatbalstu, viss tāpat ir kārtībā

neinteresējos par šo jautājumu

Apmeklētāji
Šodien: 1643

Kopējais skaits: 1237344

Pārredzama nodokļu politika

Eiropas Savienībai ir jāuzņemas pasaules mēroga vadība cīņā pret izvairīšanos no nodokļu maksāšanas.
Lai apkarotu agresīvo nodokļu konkurenci, Eiropas Parlamenta deputāti pieprasa pārredzamu uzņēmumu aplikšanu ar nodokļiem un lielāku dalībvalstu sadarbību. Parlaments izveidojis divas īpašas komitejas nodokļu nolēmumu jautājumos, lai izvērtētu apgalvojumus, ka dažas ES valstis izmanto īpašus nodokļu režīmus lieliem uzņēmumiem. Komiteja izveidota pēc Panamas dokumentu nākšanas atklātībā. Darba kārtībā arī plāni, kā cīnīties pret krāpšanos ar PVN un kādas izmaiņas noteikumos ieviest.
 

27.12.2017

Nākusi klajā EDIC Austrumlatgalē pirmā ziņu lapa šogad...
 
EDIC Austrumlatgalē ieguvis finansējumu nākamajam periodam, kļūstot par vienīgo biroju Latgalē, citi projekti tiek realizēti Liepājā, Jelgavā, Venspilī, Gulbenē un Valmierā. Par jaunajiem projekta partneriem kļuvusi Rēzeknes pilsētas dome un Rēzeknes centrālā bibliotēka. Tāpat kā iepriekšējā laika posmā, tiks sniegta informācija par dalību Eiropas Savienības projektos un iespējām iegūt finansējumu.
2013. -2017.gadā Rēzeknes novada pašvaldība piedalījās Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā rīkotajā konkursā Tīkla Europe Direct informācijas centru uzturētājstruktūru atlase 2013. -2017.gadam un sadarbībā ar Ludzas, Preiļu un Krāslavas bibliotēkām ieguva finansējumu darbam ar ES informāciju. Lai informētu sabiedrību, tika gatavoti videomateriāli un ziņu lapas, organizēti semināri un citi pasākumi.
Pašvaldība aktīvi piedalās sabiedrības informēšanā par ES aktualitātēm jau kopš 2003. gada, bet 2005. gadā Rēzeknes rajona padome ieguva finansējumu projektā Europe Direct informācijas tīkla informācijas punktus uzturošo struktūru izveide 2005.-2008.gadā. Projekta partneri bija Balvu, Ludzas, Krāslavas un Preiļu rajonu padomes un Preiļu pilsētas dome. Projekta rezultātā tika organizēti sabiedrības informēšanas pasākumi dažādām iedzīvotāju mērķgrupām Austrumlatvijā (Balvu, Krāslavas, Ludzas, Preiļu un Rēzeknes rajonos un pilsētās); gatavoti un izplatīti informatīvie materiāli Balvu, Krāslavas, Ludzas, Preiļu un Rēzeknes rajonos un pilsētās par ES politiku un tās ieviešanas instrumentiem reģionu attīstībai, kā arī celta Austrumlatgales ES tīkla darbinieku kapacitāte. Projektā iesaistītie darbinieki guva lielu teorētisku un praktisku pieredzi darbā ar ES jautājumiem, apmeklējot kursus, gatavojot projekta atskaites, kā arī rīkojot dažādus ar ES jautājumiem saistītus pasākumus Austrumlatgalē, Latvijā un ārzemēs.

14.03.2018

Atjaunojamās enerģijas daļa Eiropā un Latvijā


Uzzini, kāds ir atjaunojamo energoresursu īpatsvars katrā ES dalībvalstī un iepazīsties ar EP priekšlikumiem šai jomā līdz 2030. gadam.

28. novembrī EP Enerģētikas komiteja balsos par izmaiņām atjaunojamās enerģijas direktīvā, iekļaujot tajā vēl ambiciozākus mērķus attiecībā uz zaļās enerģijas izmantošanu līdz 2030. gadam. 

 

30.11.2017

ES 2018. gada budžets

 

Eiropas Parlaments ir vienojies ar ES dalībvalstīm par ES 2018. gada budžetu, kas ietver papildu finansējumu jauniešiem un bezdarbniekiem.
 

30.11.2017

Glifosāta licences atjaunošana: Eiropas Parlaments par prioritāti izvirza iedzīvotāju veselību

 

EP uzstāj, ka glifosātu, kas iespējams ir kancerogēns, pēc 2022. gada jāaizliedz pavisam. ES dalībvalstis nolēmušas, ka šo herbicīdu var izmantot vēl piecus gadus.
 
 

30.11.2017

Iznācis Europe Direct informācijas centra Austrumlatgalē informatīvais izdevums Nr. 22

 

Mēs turpinām informēt par Eiropas Savienības aktualitātēm, finansējuma iespējām projektiem un veiksmīgākajiem piemēriem Ludzas, Krāslavas, Preiļu un Rēzeknes novados un pilsētās.
Jaunākais informatīvais izdevums ir apskatāms šeit:
* Nautrēnu skolā runāja par Eiropas Savienību un NATO - ES Rēzeknes novadā;
* Krāslavā zemnieki mācījās aizsargāt vidi - ES Krāslavas novadā;
* Preiļos notiks jauniešu diskusija Kafija ar politiķiem - ES Preiļu novadā;
* Akcelerācijas fondi gaida Tavas idejas! - ES iespējas;
* Jauniešu garantijas ziemas uzņemšanā aicina bez maksas apgūt 65 profesijas - ES Latvijā;
* Infografika - Datu aizsardzība - Eiropas Komisija
 
 
 

30.11.2017

Iznācis Europe Direct informācijas centra Austrumlatgalē informatīvais izdevums Nr.21

 

Mēs turpinām informēt par Eiropas Savienības aktualitātēm, finansējuma iespējām projektiem un veiksmīgākajiem piemēriem Ludzas, Krāslavas, Preiļu un Rēzeknes novados un pilsētās.
Jaunākais informatīvais izdevums ir apskatāms šeit:
* Lūznavas muižas komplekss kļūst sakoptāks un daudzveidīgāks - ES Rēzeknes novadā;
* Mācību un treniņu procesā tiks izmantotas inovatīvās metodes - ES Krāslavas novadā;
* Salas pamatskola piedalās karjeras izvēles projektā - ES Preiļu novadā;
* Nestāsti pasakas! - Ludzā, Rēzeknē un Goliševā - ES Latgalē;
* Mežsaimniecības atbalsta pasākums - ES finansējums;
* Uzņēmēju iespējas iesaistīties labklājības nozares ES struktūrfondu projektos Latvijā.

30.11.2017

Sākusies otrā pieteikšanās ES fondu mācībām pieaugušajiem 12 nozarēs

Pirmdien, 12. martā, Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) atklāj otro pieteikšanās kārtu ES fondu pieaugušo izglītības projektā “Nodarbināto personu profesionālās kompetences pilnveide”. Šoreiz strādājošie un pašnodarbinātie vecumā no 25 gadiem var izvēlēties paaugstināt savu profesionālo kompetenci un konkurētspēju 12 dažādās tautsaimniecības nozarēs, piesakoties mācībām līdz 16. aprīlim 68 izglītības iestādēs visā Latvijā.

14.03.2018

Iznācis Europe Direct informācijas centra Austrumlatgalē informatīvais izdevums Nr.18


Mēs turpinām informēt par Eiropas Savienības aktualitātēm, finansējuma iespējām projektiem un veiksmīgākajiem piemēriem Ludzas, Krāslavas, Preiļu un Rēzeknes novados un pilsētās.
Jaunākais informatīvais izdevums ir apskatāms šeit:
* Krāslavas pilsētas laukumā uzstādīts lielformāta ekrāns - ES Krāslavas novadā;
* Eiropas kultūras mantojuma dienā atklāj Ludzas pils noslēpumus - ES Ludzas novadā;
* Ilgstošos bezdarbniekus motivē iekārtoties darbā - ES Preiļu novadā;
* Pasākums Eiropas valstu kultūra - tēma Bulgārija Eiropā- ES Preiļu novadā;
* Ozolmuižas pagasta kultūras namam jauns inventārs - ES Rēzeknes novadā;
* Griškānu pagastā iegādāti jauni tautas tērpi - ES Rēzeknes novadā;
* Rēzeknes rajona kopienu partnerība izsludina projektu konkursa 4. kārtu - ES Rēzeknes novadā.

16.10.2017

Iznācis pirmais Europe Direct Informācijas centra Austrumlatgalē informatīvais biļetens


Preiļu Galvenajā bibliotēkā, Rēzeknes novada pašvaldībā, kā arī Ludzas un Krāslavas bibliotēkās ir uzsācis darbu Europe Direct Informācijas centrs Austrumlatgalē. Mēs sniedzam bezmaksas informāciju par dažādiem ES jautājumiem, tostarp, finansējuma piesaisti projektiem, semināriem, prakšu iespējām ārzemēs un citiem jautājumiem.
Iznācis pirmais Europe Direct Informācijas centra Austrumlatgalē informatīvais biļetens, kurā Jūs varat uzzināt vairāk par to, kā izmantot Eiropas Savienības piedāvātās iespējas. Turpmāk šādi biļeteni iznāks katru mēnesi.

Aicinām piedalīties aptaujā par Jums interesējošām semināru tēmām un lektoriem, kurus mēs varētu uzaicināt uz Europe Direct Informācijas centra Austrumlatgalē rīkotajiem pasākumiem. Aptauju elektroniski ir iespējams aizpildīt šeit: http://visidati.lv/aptauja/795177123/1/

Lasīt vairāk >>>

21.03.2013

<< < 82 | 83 | 84 | 85 | 86 > >>

Uz sākumu

 
Bērnu literatūras nodaļa

Preiļu reģiona bibliotēku kopkatalogs

Registrējies šeit!

Digitālās kolekcijas

Uzdot jautājumu
Vārds Uzvārds:*
E-pasts:*
Ātrās saites