PREIĻU GALVENĀ BIBLIOTĒKA

Aprīlis 2024

P O T C P S Sv
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Balsošana
Kā jūs vērtējat ES "zaļā kursa" politiku?

pilnībā atbalstu, par to jau sen bija jādomā

ir dažas labas idejas, kuras atbalstu

neatbalstu, viss tāpat ir kārtībā

neinteresējos par šo jautājumu

Apmeklētāji
Šodien: 1154

Kopējais skaits: 1228716

Klimata pārmaiņu padomes priekšsēdētājs: 'Jārīkojas nekavējoties'

Saskaņā ar ANO Klimata pārmaiņu starpvaldību padomes (IPCC) piekto novērtējuma ziņojumu līdz 2100. gadam gaisa temperatūra varētu palielināties par 4,8 grādiem pēc celsija un jūras līmenis paaugstināties par 82 centimetriem. Klimata pārmaiņu starpvaldību padomei 2007. gadā tika piešķirta Nobela prēmija. Klimata pārmaiņu padomes vadītājs Rajendra Pačuri 4. novembrī ieradās Eiropas Parlamentā, lai prezentētu novērtējuma ziņojumu, un atbildēja uz mūsu jautājumiem.
Šā gada decembrī Limā un nākamgad Parīzē notiks klimata konferences, kuru laikā tiks strādāts pie jaunās klimata paketes. Ko Eiropas Parlaments var darīt, lai veicinātu progresu šajā jautājumā?

Lasīt vairāk >>>

11.11.2014

Ieguldīt 315 miljardus eiro ES ekonomikas 'pārstartēšanā'



Trešdien Eiropas Parlamentā Komisijas priekšsēdētajs Žans-Klods Junkers iepazīstināja ar jauna stratēģisko ieguldījumu fonda izveidi, lai piesaistītu vismaz 315 miljardus eiro ES ekonomikas pārstartēšanai. Lielākā daļa politisko grupu pauda atbalstu viņa plānam, tomēr pieprasīja arī nekavējoties rīkoties, lai stimulētu izaugsmi Eiropas Savienībā.

Lasīt vairāk >>>

02.12.2014

Vardarbība pret sievietēm: Jārīkojas nekavējoties, saka EP deputāti

Eiropas Parlamenta deputāti 25. novembrī plenārsesijas debatēs atzīmēja Starptautisko dienu vardarbības pret sievietēm izskaušanai. 2014. gada februārī Eiropas Parlaments pieņēma rezolūciju, kurā prasa Eiropas Komisijai iesniegt priekšlikumu likumdošanas aktam par vardarbības pret sievietēm novēršanu. Plenārsesijas debatēs EP deputāti izjautāja dzimumu līdztiesības komisāri Veru Jurovu par pasākumiem, kurus Komisija paredzējusi veikt šīs problēmas risināšanai.

Lasīt vairāk >>>

02.12.2014

ES pašu resursi / vardarbība pret sievietēm / datu apmaiņa

Eirodeputāti atbalsta aicinājumu izbeigt vardarbību pret sievietēm, balso par to, lai saņemtu Tiesas lēmumu par pasažieru datu izmantošanu, un noraida Padomes priekšlikumu par ES budžeta iemaksu kavējumiem.

(flag:eu)   EuroparlTV video

02.12.2014

Līdz 6. novembrim vēl var pieteikties ES fondu mācībām pieaugušajiem visā Latvijā


Vēl tikai līdz 6. novembrim var pieteikties mācībām pieaugušajiem projektā “Nodarbināto personu profesionālās kompetences pilnveide”. Strādājoši vai pašnodarbināti iedzīvotāji vecumā no 25 gadiem var izvēlēties apgūt kādu no 770 izglītības programmām, kuras iedzīvotājiem pieejamas ar ES fondu atbalstu 50 Latvijas pilsētās un novados.

31.10.2017

EP deputāts par ūdeni uz Marsa: "Šis atklājums atkal izvirza jautājumu par dzīvību Visumā"


Visuma noslēpumi vienmēr ir fascinējuši cilvēci un minējumi par dzīvību ārpus mūsu planētas ir viena no lielākajām mūsdienu mīklām. Pirmdien ASV kosmosa aģentūra NASA paziņoja, ka ieguvusi nopietnus pierādījumus par plūstošu ūdeni uz Marsa virsmas. Mēs jautājām EP deputātam un astrofiziķim Džordžam Gramatikakisam (S&D, Grieķija) komentēt šo atklājumu.

Lasīt vairāk>>>

06.10.2015

Fotokonkurss tuvojas noslēgumam: balso par savu favorītu


Tuvojas noslēgumam Eiropas Parlamenta rīkotais fotokonkurss, kura tēmas bija cieši saistītas ar Eiropas gadu attīstībai. Katru mēnesi līdz pat septembrim mūsu tīmekļa vietnē tika publicēta konkrētā mēneša tēma, kas saistīta ar attīstību un noteikti desmit labākie darbi. Konkursa galveno balvu – iespēju apmeklēt Eiropas Parlamenta plenārsesiju Strasbūrā – iegūs divi dalībnieki, no kuriem vienu noteiks žūrija, bet otru jūsu balsojums sociālo mediju tīklos.

Lasīt vairāk >>>

06.10.2015

2017. | 8.decembrī plkst.13.00 informatīvs pasākums 'Kā cīnīties pret pārtīkas izniekošanu?'

 

 

 

Atnāc un uzzini!

Organizē: Preiļu EDIC Austrumlatgalē sadarbībā ar Preiļu GB un RTRIT

 

09.12.2017

Pārredzama nodokļu politika

Eiropas Savienībai ir jāuzņemas pasaules mēroga vadība cīņā pret izvairīšanos no nodokļu maksāšanas.
Lai apkarotu agresīvo nodokļu konkurenci, Eiropas Parlamenta deputāti pieprasa pārredzamu uzņēmumu aplikšanu ar nodokļiem un lielāku dalībvalstu sadarbību. Parlaments izveidojis divas īpašas komitejas nodokļu nolēmumu jautājumos, lai izvērtētu apgalvojumus, ka dažas ES valstis izmanto īpašus nodokļu režīmus lieliem uzņēmumiem. Komiteja izveidota pēc Panamas dokumentu nākšanas atklātībā. Darba kārtībā arī plāni, kā cīnīties pret krāpšanos ar PVN un kādas izmaiņas noteikumos ieviest.
 

27.12.2017

Nākusi klajā EDIC Austrumlatgalē pirmā ziņu lapa šogad...
 
EDIC Austrumlatgalē ieguvis finansējumu nākamajam periodam, kļūstot par vienīgo biroju Latgalē, citi projekti tiek realizēti Liepājā, Jelgavā, Venspilī, Gulbenē un Valmierā. Par jaunajiem projekta partneriem kļuvusi Rēzeknes pilsētas dome un Rēzeknes centrālā bibliotēka. Tāpat kā iepriekšējā laika posmā, tiks sniegta informācija par dalību Eiropas Savienības projektos un iespējām iegūt finansējumu.
2013. -2017.gadā Rēzeknes novada pašvaldība piedalījās Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā rīkotajā konkursā Tīkla Europe Direct informācijas centru uzturētājstruktūru atlase 2013. -2017.gadam un sadarbībā ar Ludzas, Preiļu un Krāslavas bibliotēkām ieguva finansējumu darbam ar ES informāciju. Lai informētu sabiedrību, tika gatavoti videomateriāli un ziņu lapas, organizēti semināri un citi pasākumi.
Pašvaldība aktīvi piedalās sabiedrības informēšanā par ES aktualitātēm jau kopš 2003. gada, bet 2005. gadā Rēzeknes rajona padome ieguva finansējumu projektā Europe Direct informācijas tīkla informācijas punktus uzturošo struktūru izveide 2005.-2008.gadā. Projekta partneri bija Balvu, Ludzas, Krāslavas un Preiļu rajonu padomes un Preiļu pilsētas dome. Projekta rezultātā tika organizēti sabiedrības informēšanas pasākumi dažādām iedzīvotāju mērķgrupām Austrumlatvijā (Balvu, Krāslavas, Ludzas, Preiļu un Rēzeknes rajonos un pilsētās); gatavoti un izplatīti informatīvie materiāli Balvu, Krāslavas, Ludzas, Preiļu un Rēzeknes rajonos un pilsētās par ES politiku un tās ieviešanas instrumentiem reģionu attīstībai, kā arī celta Austrumlatgales ES tīkla darbinieku kapacitāte. Projektā iesaistītie darbinieki guva lielu teorētisku un praktisku pieredzi darbā ar ES jautājumiem, apmeklējot kursus, gatavojot projekta atskaites, kā arī rīkojot dažādus ar ES jautājumiem saistītus pasākumus Austrumlatgalē, Latvijā un ārzemēs.

14.03.2018

<< < 81 | 82 | 83 | 84 | 85 > >>

Uz sākumu

 
Bērnu literatūras nodaļa

Preiļu reģiona bibliotēku kopkatalogs

Registrējies šeit!

Digitālās kolekcijas

Uzdot jautājumu
Vārds Uzvārds:*
E-pasts:*
Ātrās saites