Darba laiks:
Pirmdiena
Otrdiena
Trešdiena
Ceturtdiena
Piektdiena
Sestdiena
Svētdiena

9:00 – 19:00
9:00 - 18:00
9:00 - 18:00
9:00 - 18:00
9:00 - 18:00
10:00 - 15:00
Slēgts
E-pasts: preilubln@gmail.com
Tālr.: 28661351
JAUTĀ BIBLIOTEKĀRAM
PGB

NOTIKUMIJAUNĀS GRĀMATASLASĪTPRIEKSFOTOGALERIJANODERĪGIAKTIVITĀTES ĢIMENEIBLN
NOTIKUMI
Izspēlē tiešsaistes spēles!



Pavadi ziemas brīvlaiku lietderīgi -  izspēlē divas tiešsaistes spēles!

  • Divos fragmentos no Margaritas Stārastes pasakas “Piparkūku sirds” jāieliek trūkstošie vārdi. Spied šeit >> https://ieej.lv/txFCM 

Lai izlasītu visu pasaku, ka arī citas grāmatas, nāciet ciemos uz bibliotēku. 

Gaišus un sirsnīgus Jums svētkus!


23.12.2022

Fotokonkursa "Skolēns virtuvē" uzvarētājs!



Esam noskaidrojuši fotokonkursa “Skolēns virtuvē” uzvarētāju!

Galveno balvu - saldo pārsteigumu no Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma iegūst Kristers! Ar lieliem sveicieniem un mīļiem apskāvieniem sveicam konkursa uzvarētāju!

Preiļu GB Bērnu literatūras nodaļa izsaka pateicību visiem konkursa dalībniekiem par tik radošām, jautrām un vienkārši burvīgām sviestmaizēm!

12.12.2022

"Zvaniņš skan, Ziemassvētki nāk!"



Bērnu literatūras nodaļā skatāma tematiskā grāmatu izstāde "Zvaniņš skan, Ziemassvētki nāk!".

Nāc un ielūkojies!

Lai gaišs svētku gaidīšanas laiks!

12.12.2022

Skaņu meža pasaka



"Skaņu meža pasaka" ir interaktīva mūzikas apmācības programma, kuru var lasīt, klausīties, skatīties un piedalīties arī pats. 

Projekts "Skaņu meža pasaka" - ir tapis Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, pateicoties VKKF mērķprogrammas "Kultūrelpa" un Latvijas Nacionālā kultūras centra atbalstam. 

Interaktīvā programma ietver 50 nodarbības (katrā vidēji 6-10 interaktīvi uzdevumi). Pasaka būs piemērota no 4 no gadu vecuma, jo tā ir veidota tā, lai bērns varētu spēlēties pats. 

Vairāk par "Skaņu meža pasaku" var lasīt te - https://www.skanumezapasaka.lv/pages/about

21.11.2022

Sanitas Loginovas smilšu gleznu izstāde "Silda ik smilšu grauds"



Preiļu Galvenajā bibliotēkā Bērnu literatūras nodaļā līdz 31. decembrim apskatāma Sanitas Loginovas smilšu gleznu izstāde "Silda ik smilšu grauds".

Smilšu gleznas - roku darbs. Unikāla tehnika, kas apvieno mākslas radīšanu un meditatīvos procesus. Visi darbā izmantotie materiāli ir dabīgi un dabai draudzīgi. Spilgtās krāsas vairo enerģiju un dzīvesprieku, savukārt smilšu tekstūra nomierina un iedarbojas uz pirkstu galu nerviem.

17.11.2022

Fotokonkurss "Skolēns virtuvē" pagarināts līdz 30. novembrim!!!



Galvenā balva no Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma – saldais pārsteigums!!! 

 

Virtuve ir vieta jaunām idejām un eksperimentiem, vieta, kur būt radošam un kļūt patstāvīgam. Sagatavo pats/i SVIESTMAIZI, oriģināli to noformē un atsūti FOTOGRĀFIJU (ne vairāk kā 1 fotogrāfija) līdz 30. novembrim mums uz e-pastu preilubln@gmail.com  ar norādi Konkursam “SKOLĒNS VIRTUVĒ”” un INFORMĀCIJU par sevi – vārdu, uzvārdu, vecumu un kontaktinformāciju saziņai (tālruņa numuru un/vai e-pasta adresi). 

Skatīt KONKURSA NOLIKUMU

17.11.2022

Latvju zīmes




09.11.2022

Radošo darbu izstāde "Pūcītes"



Pie mums atkal Leontīnas Paldiņas radošie darbiņi, šoreiz gudrības simbols - PŪCE. No 1. novembra līdz 31. decembrim aicinām aplūkot izstādi "Pūcītes" Bērnu literatūras nodaļā.

31.10.2022

BEZMAKSAS kurss pedagogiem



Aicinām izmantot iespēju! 

Tiek piedāvāts psihoterapeita Nila Konstantinova BEZMAKSAS kurss, kas radīts, pirmkārt domājot par pedagogiem, skolu psihologiem, izglītības iestāžu vadību, un skar ļoti nozīmīgu tēmu – KĀ NOVĒRST PUSAUDŽU ŅIRGĀŠANOS. Sešas video lekcijas un dāsni papildmateriāli, kas tapuši Veselības ministrijai strādājot kopā ar jomas ekspertiem, ļaus apjaust veidus un tehnikas, kas var palīdzēt aiztaupīt ciešanas neskaitāmiem bērniem, pusaudžiem un viņu vecākiem. Laipni aicinām reģistrēties un apgūt kursu pedagogus un visus citus, kam šī tēma ir nozīmīga!”

 Reģistrācija kursam pieejama te: https://openminded.lv/index.php/products/pedagogiem/

 

27.10.2022

Latvijas Nacionālā bibliotēka aicina uz medijpratības aktivitātēm



26. oktobrī gan pedagogi, gan jaunieši īpaši gaidīti uz praktisku tiešsaistes medijpratības darbnīcu – “Fake ≠ Fact Info Lab” Zviedrijas Norčēpingas darba muzeja (Arbetets museum) speciālistes, izstādes un praktisko materiālu “Fake ≠ Fact” autores Karīnas Mildes (Carina Milde) vadībā. Divu stundu garumā dalībnieki varēs izzināt medijpratības jautājumu līkločus, darbojoties ar latviešu valodā tulkotajiem “Fake ≠ Fact” materiāliem, kas būs noderīgi gan mācību stundās, gan katra dalībnieka paša medijpratības izaugsmei. Paredzētas divas praktiskas darbnīcas – pedagogiem no pulksten 12 līdz 14 un jauniešiem no pulksten 15 līdz 17, tomēr interesentiem ir iespēja pieteikties abām. Lai piedalītos darbnīcās, nepieciešams reģistrēties iepriekš, aizpildot reģistrācijas anketu:

PEDAGOGIEM: 
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSelehGANr3RWAVSp1PjlHzrSFvu1HwHdlOAu7M47qjcqJK8RQ/viewform

JAUNIEŠIEM: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfuPFnTL5auGELkoCd3l0WLdgdiVyDIg6onKFybcgohZ2hC7A/viewform

25.10.2022

<< < 11 | 12 | 13 | 14 | 15 > >>