Darba laiks:
Pirmdiena
Otrdiena
Trešdiena
Ceturtdiena
Piektdiena
Sestdiena
Svētdiena

9:00 – 19:00
9:00 - 18:00
9:00 - 18:00
9:00 - 18:00
9:00 - 18:00
10:00 - 15:00
Slēgts
E-pasts: preilubln@gmail.com
Tālr.: 28661351
JAUTĀ BIBLIOTEKĀRAM
PGB

NOTIKUMIJAUNĀS GRĀMATASLASĪTPRIEKSFOTOGALERIJANODERĪGIAKTIVITĀTES ĢIMENEIBLN
NOTIKUMI
Fotokonkurss "Skolēns virtuvē"



Galvenā balva no Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma – saldais pārsteigums!!! 

 

Virtuve ir vieta jaunām idejām un eksperimentiem, vieta, kur būt radošam un kļūt patstāvīgam. Sagatavo pats/i SVIESTMAIZI, oriģināli to noformē un atsūti FOTOGRĀFIJU (ne vairāk kā 1 fotogrāfija) līdz 13. novembrim mums uz e-pastu preilubln@gmail.com  ar norādi Konkursam “SKOLĒNS VIRTUVĒ”” un INFORMĀCIJU par sevi – vārdu, uzvārdu, vecumu un kontaktinformāciju saziņai (tālruņa numuru un/vai e-pasta adresi). 

Skatīt KONKURSA NOLIKUMU

21.10.2022

Izzinošā VIKTORĪNA "Mana sapņu profesija"



20.10.2022

Baidīsimies kopā!



Vai gribi pašausmināties un piedzīvot kaut ko satraucošu? Nāc uz bibliotēku un izvēlies kādu šausmu stāstu no mūsu grāmatu izstādes "Baidīsimies kopā". 

12.10.2022

Izstādes "Kurš teica "Ņau!"?" noslēguma pasākums



Ar humoru un smiekliem 30.septembrī Bērnu literatūras nodaļā izskanēja kaķu figūriņu kolekcijas izstādes “Kurš teica “Ņau!”?” noslēguma pasākums.

Fotogaleriju no pasākuma apskaties ŠEIT

04.10.2022

Virtuālais ceļojums



29.09.2022

Preiļu GB projekta ”Vēl tuvāk grāmatai” noslēdzošā tikšanās “Pagalma mantojums ar Lieni Lasmani”



«Šīs atmiņas ir mana bagātība, ko es vēlos nodot mantojumā jaunajai paaudzei, lai rosinātu arī mūsdienu bērnus radoši un aktīvi aizvadīt brīvo laiku. Jo katrs jauns atklājums un piedzīvojums ir brīnums, kas vairo izziņas prieku,» saka Liene Lasmane, grāmatas “Pagalma mantojums. 32 jautras spēles un rotaļas” autore. «Tā ir ne tikai daļa no mūsu visu kopīgās pagātnes, bet arī nozīmīgs kultūras mantojums, kas nu ir iekļauts Latviešu folkloras krātuvē.» Liene Lasmane atbalsta brīvdabas pedagoģiju, lai bērni būtu vairāk saskarsmē ar dabu, harmonizējot sevi,  esot balansā ar apkārt notiekošo. Liene uzsver, ka būtiski ir saprast, ka tehnoloģijas un iekārtas nogurdina un emocionāli uzvelk, tehnika neatjaunojas, bet daba atjaunojas un pozitīvi ietekmē cilvēku. 

Radoši izzinoša, aizraujoša tikšanās, jautras aktivitātes ar pārsteigumiem

Preiļu 1.pamatskolas sesto klašu audzēkņiem 30.septembrī plkst.10:40.

Pasākumu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Apskaties fotogaleriju ŠEIT

27.09.2022

Nacionālās skaļās lasīšanas fināls!



Labdien, lasītprieka vēstneši!

 

Vēlamies jūs informēt, ka šo sestdien, 24. septembrī, no plkst. 12.00 – 16.30 Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Ziedoņa  zālē norisināsies Skaļās lasīšanas sacensību fināls.  Rīgā ieradīsies 30 reģionālie lasīšanas čempioni no visas Latvijas. Sacensību norisi būs iespējams vērot video tiešraidē LNB Facebook lapā https://www.facebook.com/lnb.lv Ieraksts būs pieejams arī pēc pasākuma norises. Turpat ir publicētas čempionu vizītkartes, ko var iepazīt arī https://www.facebook.com/IBBYLV - Latvijas Bērnu un jaunatnes literatūras padomes Facebook lapā.

Kopš 2017. gada sacensības rīko LNB kopā ar Latvijas Bērnu un jaunatnes literatūras padomi, bibliotēkām un skolām visā Latvijā, aicinot bērnus iesaistīties aizraujošā programmā. Ja tā labi padomā, lasīšanai nekad nav šķēršļu, ko apliecina reģionālie čempioni savās vizītkartēs.

Sacensības notiek vairākos posmos - vispirms klasē, tad skolā vai bibliotēkā, reģionā un noslēgumā valsts finālā. Šogad reģionālos lasīšanas čempionus klātienē atbalstīs līdzjutēji - klases biedri. Vairāk nekā četri tūkstoši 5. klašu un 6.klašu skolēni ir bijuši entuziasma pilni un vēlējušies iemācīties lasīt tā, lai tas būtu aizraujoši pašiem un citiem būtu interesanti klausīties. Labākos no labākajiem sastapsim Nacionālajā finālā.

Nacionālo skaļās lasīšanas sacensību norisi kā valstiski nozīmīgu kultūras pasākumu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds, Latvijas Nacionālā bibliotēka, Latvijas Bērnu un jaunatnes literatūras padome. Visiem finālistiem dāsnu dāvanu karšu skaitu nodrošina Apgāds Zvaigzne ABC un  SIA “Jānis Roze”. Sacensības organizē skolotāji, bibliotekāri – reģionālo sacensību kuratori, atbalsta bērnu vecāki un pašvaldības.

Lauma Madelāne pārstāv Preiļu reģionu Nacionālās Skaļās lasīšanas sacensību finālā Rīgā! Turam īkšķus!

 Apskaties fotogaleriju ŠEIT

24.09.2022

Dzejas dienu pasākumus "Krikum krakumi un es"



21.oktobrī plkst.9.00 Bērnu literatūras nodaļā notiks dzejas dienu pasākums "Krikum krakumi un es". Piedalās Preiļu 1. pamatskolas 3.c klase.

20.09.2022

Noslēdzies Preiļu Galvenās bibliotēkas projekts “Spēlējies koši un droši!”



Nodibinājuma “Viduslatgales pārnovadu fonds” Mazo grantu projektu konkursā “Iedzīvotāji veido savu vidi - 2022” tika atbalstīts Preiļu Galvenās bibliotēkas biedrības “Mēs - bibliotēkai” projekts “Spēlējies koši un droši!”

14.septembrī sirsnīgā un brīvā gaisotnē tika nosvinēts projekta noslēgums.

Vairāk par projektu lasi ŠEIT

Apskaties fotogaleriju ŠEIT 

20.09.2022

Diplomdarbu izstāde "Krāsu mikslis"



Līdz 31. oktobrim Preiļu GB Bērnu literatūras nodaļā apskatāma Preiļu Mūzikas un māskals skolas Mākslas nodaļas audzēkņu DIPLOMDARBU izstāde "KRĀSU MIKSLIS".

Darbiņi atveidoti dažādās mākslas izpausmes tehnikās un ir kā košs un krāsains sveiciens rudenim.

Laipni lūgti bibliotēkā!

17.09.2022

<< < 12 | 13 | 14 | 15 | 16 > >>