Darba laiks:
Pirmdiena
Otrdiena
Trešdiena
Ceturtdiena
Piektdiena
Sestdiena
Svētdiena

9:00 – 19:00
9:00 - 18:00
9:00 - 18:00
9:00 - 18:00
9:00 - 18:00
10:00 - 15:00
Slēgts
E-pasts: preilubln@gmail.com
Tālr.: 28661351
JAUTĀ BIBLIOTEKĀRAM
PGB

NOTIKUMIJAUNĀS GRĀMATASLASĪTPRIEKSFOTOGALERIJANODERĪGIAKTIVITĀTES ĢIMENEIBLN
NOTIKUMI
Grāmatu izstāde "Par tiem, kam mīļas ķepiņas"



Marts ir minku mēnesis un laiks, kad, skatoties uz drēgno laiku ārā, tā vien gribas paņemt klēpī un pabužināt siltu, mīļu un pūkainu kažociņu. Grāmatas par jaukajiem mīksto ķepiņu īpašniekiem, kuri mēdz dažreiz izlaists arī nadziņus, izvietotas izstādē Bērnu literatūras nodaļā. Nāc, apskati un izņem kādu palasīt uz mājām! 

07.03.2023

POP IT un L.O.L. surprise kolekcijas izstāde



Bērnu literatūras nodaļā līdz 31. martam apskatāma zinātkāras un radošas meitenes Reinas Ružas POP IT un L.O.L. surprise kolekcijas izstāde.

Reina mācās Preiļu 1.pamatskolā, apmeklē Preiļu Mūzikas un mākslas skolu, spēlē klavieres, ir aktīva sportā, dejo tautu deju kolektīvā "Dancari" un dzied popgrupā "Lāsītes". Pirmo L.O.L. lelli viņai uzdāvināja tētis 4 gadu vecumā.

Nāc un ieskaties!

 

 

06.03.2023

Literārās nodarbības par ukraiņu tautas pasakām



26.februāris - Pasaules pasaku diena. Bērnu literatūras nodaļā 28.februārī literārās nodarbības Preiļu 1.pamatskolas 3.a, 3.b, 4.c klases skolēniem par ukraiņu tautas pasakām. Katrā no šim klasēm mācās kāds ukraiņu bērns. Lai izrādītu cieņu un paustu atbalstu ukraiņu tautai,  iepazīsim viņu kultūru un būsim kopā domās ar visiem, kuri šobrīd spiesti būt projām no dzimtajām mājām. 

27.02.2023

“Čipierkstneits nu Latgolys” ar Jolantu Keišu



21.februārī, Dzimtās valodas dienā, Bērnu literatūras nodaļa organizē spēles latgaliešu valodā “Čipierkstneits” prezentāciju kopā ar tās autori Jolantu Keišu. Spēles mērķis ir veicināt latgaliešu valodas lietojumu bērnu un jauniešu vidū, kā arī veicināt tās lietojumu ģimenēs.

Čipierkstneits ir četros pirkstos paņemams lielums, latviešu valodā - šķipsniņa. Tas nav daudz, tomēr tas ir kāds mazumiņš latgaliešu valodas un kultūrvēsturiskā novada vērtību, ko pasākumā “Čipierkstneits nu Latgolys” piedāvā iepazīt pasākuma organizatori un spēles autore Preiļu 1.pamatskolas 2.b, 3.d, 5.a, 5.c, 6.b klases skolēniem.

21.02.2023

Tikšanās ar rakstnieci Dailu Ozolu pasākumā "Kas dzīvo mums līdzās?"



Ar VKKF atbalstu Preiļu GB projekta “Rakstnieks, grāmata un es” ietvaros notiks PII “Pasaciņa” audzēkņu tikšanās ar tulkotāju, grāmatas “Klik-klik!” autori Dailu Ozolu.

Ārā ir februāris un dabā vēl joprojām valda ziema. Mežs sastindzis gaida mostamies pavasari. Bet Latvijā ir putni, kas ziemo tepat un rosās gana sparīgi, jo ir jāiztur, jāizdzīvo spalgajos salos. Kopā ar rakstnieci bērni mācīsies uzmanīgāk paraudzīties apkārt, saskatīt un atpazīt putnus, kas arī aukstākajā gadalaikā dzīvo mums līdzās un noskaidros, kurš ir Latvijas mazākais putniņš. Vai tu to jau zini?

17.02.2023

Izstāde "Laimes bērni. Kokariem - 100"



Līdz 20.martam Bērnu literatūras nodaļā aplūkojama Gulbenes novada bibliotēkas ceļojošā izstāde “Laimes bērni. Kokariem – 100”

Latvijas kora mūzikas tradīcijas un vēsture nav iedomājama bez tādiem dižgariem kā Imants un Gido Kokari. Brāļi Kokari dzimuši toreizējā Vecgulbenes pagastā. Vide, cilvēki apkārt un toreiz esošā izglītības sistēma bija apstākļi, kas kopā ar brāļiem piemītošo mūzikas talantu un rakstura īpašībām ļāva turpināt vairāk nekā simts gadus senās latviešu kordziedāšanas tradīcijas, attīstot tās neticami augstā līmenī.

Atzīmējot 2021. gadā leģendāro kordiriģentu simtgadi, Gulbenes novada bibliotēka, iesaistot novada jauniešus, apzināja nepublicētos materiālus un laikabiedru atmiņu stāstus, kas raksturo diriģentu ieradumus, izturēšanos un katra savdabīgo dzīves uztveri – tādējādi atspoguļota viņu personību unikalitāte, kas spēja iedvesmot un aizraut.

Stāstos par brāļiem Kokariem dalījušies koru dalībnieki, studenti un diriģenti. Iegūto materiālu apkopojums skatāms 9 planšetēs, kas aptver šādus tematus: brāļi, Kokaru koru ikdiena, koru ārzemju braucieni, koru skates, konkursi, koru tērpi repertuārs, brāļi Kokari kā pasniedzēji, brāļu Kokaru kordiriģēšanas žesti.

Izstāde veidota projekta “Laimes bērni. Kokariem – 100” ietvaros. Projekts atbalstīts Vidzemes plānošanas reģiona izsludinātajā kultūras projektu konkursā “Latvijas valsts mežu un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstītā Vidzemes kultūras programma 2021”.

16.02.2023

Izspēlē viktorīnas par MŪSU pilsētu!



Izspēlē viktorīnas un pārbaudi cik daudz tu zini par MŪSU pilsētu.

13.02.2023

Grāmatu izstāde "Mīļums sirsniņā"



Bērnu literatūras nodaļa sagatavoja krājumu popularizējošo izstādi "Miļums sirsniņā"

NĀC CIEMOS UN IZŅEM savu grāmatiņu!

09.02.2023

Ines Lark gleznu izstāde "Dvēseles stāvokļi"



Bērnu literatūras nodaļā līdz 31.martam apskatāma Ines Lark gleznu izstāde.

Manās gleznās es attēloju realitāti kuru gribu pieredzēt tajā mirklī, jo gleznojot un dzīvojot krāsām līdzi dziedinās dvēsele. /I. Lark/

08.02.2023

Sveču dienā LIESIM SVECES!



Un vēl: sveču dienā daudz jāsmejas un jādejo, lai visu gadu būtu jautrs un priecīgs; jāēd dzērvenes, lai būtu skaists...
Ko vēl drīkst un nedrīkst darīt šajā dienā, uzzināsi, kad atnāksi!
Tiekamies 2. februāri, plkst. 15.00!

02.02.2023

<< < 9 | 10 | 11 | 12 | 13 > >>