Darba laiks:
Pirmdiena
Otrdiena
Trešdiena
Ceturtdiena
Piektdiena
Sestdiena
Svētdiena

9:00 – 19:00
9:00 - 18:00
9:00 - 18:00
9:00 - 18:00
9:00 - 18:00
10:00 - 15:00
Slēgts
E-pasts: preilubln@gmail.com
Tālr.: 28661351
JAUTĀ BIBLIOTEKĀRAM
PGB

NOTIKUMIJAUNĀS GRĀMATASLASĪTPRIEKSFOTOGALERIJANODERĪGIAKTIVITĀTES ĢIMENEIBLN
NOTIKUMI
Viktorīnas "Sēnes" un "Sēņu laikā"



Zināji, ka lasīt var ne tikai grāmatas, bet arī sēnes? Tikai pirms tam tās noteikti jāiepazīst https://ieej.lv/538x9, lai neatgadītos kā Pelēnam ar Ķirzacēnu M.Valdberga grāmatā "Sēņu laikā" https://ieej.lv/6zdO2.

Šīs un citas viktorīnas vari izspēlēt arī uz lielā ekrāna Bērnu literatūras nodaļā!

23.07.2023

Radošo darbu izstāde "Mēs par tīru vidi!"



Līdz 31.augustam Bērnu literatūras nodaļā apskatāma Preiļu pirmsskolas izglītības iestādes "Pasaciņa" bērnu radošo darbu izstāde "Mēs par tīru vidi". Bērnu darbiņi liek mums apzināties, cik svarīga ir tīra un veselīga vide mums visiem. 

Paldies bērniem un skolotājiem par šo iedvesmojošo izstādi!

13.07.2023

"Duck LalaFanfan" izstāde



Lelle Duck LalaFanfan ir plīša rotaļlieta no korejiešu studijas Cafe Mimi. Mīksta pīle ar rozā vaigiem - to var ietērpt ar apaļām brillēm, plecu somu, apģērbu, galvas saiti vai cepuri. Duck LalaFanfan burvīgās acis nevienu neatstās vienaldzīgu.

Sirsnīgi pateicamies mūsu foršajiem lasītājam par dalību izstādē "Duck LalaFanfan" – burvīgu pīlīšu pasaulē, kas Bērnu literatūras nodaļā būs apskatāma līdz 31.augustam!

05.07.2023

Pašu rokām ROKASSPRĀDZES!



Atkal ir pienācis laiks izmantot savu radošo dzirksti un kaut ko izgatavot ar savām rokām. Piemēram, modernas gumijas rokassprādzes. Šīs rokassprādzes ir lieliskas, ka tās var valkāt ar jebko un tās labi izskatās uz rokas.

Atnāc šo piektdien, 30.jūnijā plkst.12.00 uz Bērnu literatūras nodaļu un kopā izveidosim stilīgas rokassprādzes! 

28.06.2023

Apstiprināts projekts "Pieskaries grāmatai - pieskaries cilvēkam".



VKKF atbalsta Preiļu GB projektu “Pieskaries grāmatai – pieskaries cilvēkam”

Preiļu Galvenās bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļa, rūpējoties par bērnu un jauniešu lasīšanas veicināšanu un lasītprasmes attīstīšanu, regulāri organizē bērnu un jauniešu tikšanās ar latviešu grāmatu autoriem. Projekta “Pieskaries grāmatai – pieskaries cilvēkam” īstenošana iecerēta rudenī, kad skolēni uzsāks jauno darba cēlienu.

Vairāk par projektu lasi ŠEIT

27.06.2023

Viktorīnas "Dzīvnieki augu nosaukumos" un "Indīgie"



Ko rauj Jāņa vakarā:
Vībotnīte, papardīte,
Sarkanais(i) āboliņš. 

Vasara ir laiks, kad visbiežāk dodamies zaļumos. Lai pastaigas ir aizraujošākas, iepazīsti, kādos augos paslēpies dzīvnieka vārds, varbūt izdosies tos pamanīt arī dabā. Pareizi savienojot vārda daļas, izlasīsi augu nosaukumus, kuros iekļauti dzīvnieku vārdi https://ieej.lv/qcRCb

21.06.2023

Fotokonkursa "Skolas dzīve" uzvarētājs!



Esam noskaidrojuši fotokonkursa “Skolas dzīve” uzvarētāju!

Galveno balvu - DĀVANU KARTI no kancelajas preču veikala "Salang-P" iegūst Karolīna! Ar lieliem sveicieniem un mīļiem apskāvieniem sveicam konkursa uzvarētāju!

Preiļu GB Bērnu literatūras nodaļa izsaka pateicību visiem konkursa dalībniekiem par iesūtītajām skaistajām bildēm! Un milzīgs paldies arī MŪSU atbalstītājiem "Salang-P"!

19.06.2023

Uzdod jautājumu policijai!



Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Ziemeļlatgales iecirkņa Prevencijas grupas Preiļu nodaļa sadarbībā ar Preiļu Galvenā bibliotēku bērnus un pusaudžus vecumā līdz 14 gadiem aicina iesaistīties izglītojošā kampaņā "Uzdod jautājumu policijai!".  

Mērķis: Dialoga veidošana ar bērniem un pusaudžiem par aktuālām tēmām, saistībā ar policijas darbu, drošību ikdienā, atbildību, likumiem, tiesībām un pienākumiem. 

Aicinām iesniegt jautājumus Preiļu GB Bērnu literatūras nodaļā, pretī saņemot grāmatzīmi. 

Atbildes uz jautājumiem saņemsiet tikšanās reizēs ar policijas iecirkņa Preiļu Prevencijas grupas pārstāvjiem, kuras tiks organizētas rudenī.

Vasaras brīvlaikā no jūnija līdz augustam bērni un jaunieši tiek aicināti uz tikšanos, lai pārrunātu par drošību vasarā ( gan uz ielas, gan peldoties, gan ceļu satiksmes drošības noteikumus u. tml.)

Uz pirmo tikšanos “Droša vasara” aicinām jau 6.jūnijā plkst.14:00 Bērnu literatūras nodaļā. Nāc, esi zinošs, drošs un pasargāts!

31.05.2023

Nacionālās skaļās lasīšanas sacensību 2.kārta Preiļos



Skaļā lasīšana Preiļu Galvenajā bibliotēkā 30.maijā plkst.11:00 pulcē kopā Preiļu reģiona piekto klašu skolēnus uz 2.kārtas sacensībām. 

Lai  veiksme šoreiz un lasītprieks vienmēr! 

Ar konkursa nolikumu iepazīties var http://preilubiblioteka.lv/uploads/files/1685006514.pdf

 

 


25.05.2023

Mēroga modeļu izstāde "Miniatūrā pasaule"



Preiļu GB Bērnu literatūras nodaļā līdz 30.jūnijam apskatāma Ērika Aleksejeva mēroga modeļu izstāde "Miniatūrā pasaule".

"Mēroga modeļi ietver gan militārās, gan civilās tehnikas būvēšanu, gan fantastikas un kosmosa varoņu veidošanu gan no gataviem maketiem, gan no paštaisītiem. Šis hobijs ir ļoti interesants, ja to iepazīst, tad vairs nevar atkāpties, jo patiesībā tu būvē miniatūru pasauli sev līdzās." /Ē. Aleksejevs/


20.05.2023

<< < 6 | 7 | 8 | 9 | 10 > >>