Darba laiks:
Pirmdiena
Otrdiena
Trešdiena
Ceturtdiena
Piektdiena
Sestdiena
Svētdiena

9:00 – 19:00
9:00 - 18:00
9:00 - 18:00
9:00 - 18:00
9:00 - 18:00
10:00 - 15:00
Slēgts
E-pasts: preilubln@gmail.com
Tālr.: 28661351
JAUTĀ BIBLIOTEKĀRAM
PGB

NOTIKUMIJAUNĀS GRĀMATASLASĪTPRIEKSFOTOGALERIJANODERĪGIAKTIVITĀTES ĢIMENEIBLN
FOTOGALERIJA
Preiļu 1. pamatskolas 7.c klases skolēnu adaptācijas diena

Adaptācijas dienā 7.c klases skolēni iepazinās ar bibliotēkas iespējām - jaunumiem un konkursiem, apskatīja Bērnu literatūras piedāvātas izstādes, uzzināja vairāk par Digitālajā centrā pieejamajām tehnoloģijām.

06.09.2022







Jauniešu žūrijas 15+ ekspertu tikšanās "Tuvāk viens otram"

25. augustā notika Jauniešu žūrijas 15+ ekspertu tikšanās ar Preiļu novada Labklājības pārvaldes DIENAS APRŪPES CENTRA saimi. Kopā izveidojām burvīgu māla trauku. Bija milzīgs prieks vērot, kā māla pikas pārvēršas skaistā mākslas darbā. Izmēģinājām āra aktivitāšu laukumu, padzērām tēju un pat samīļojāmies. Milzīgs paldies DACiešiem par tik siltu un sirsnīgu uzņemšanu!

26.08.2022







Bērnu žūrijas 9+ ekspertu tikšanās "Vēlos būt detektīvs"

30. jūnijā notika BŽ 9+ ekspertu tikšanās ar Valsts Policijas Latgales reģiona Pārvaldes Preiļu iecirkņa darbiniekiem. Bērni uzzināja, kas ir policija, kādam jābūt detektīvam, kā tiek veikta izmeklēšana, kāds ir policista ekipējums, kā tiek noņemti pirkstu nospiedumi, cik sver policista veste. Pateicamies Valsts Policijas Latgales reģiona Pārvaldes Preiļu iecirkņa darbiniekiem par sadarbību!

04.07.2022







Radoša nodarbība "Man ir savs Scrapbook"

21. jūnijā Bērnu literatūras nodaļā notika radoša nodarbība "Man ir savs Scrapbook". Līmējamo grāmatu jeb Scrapbook darināšana ir lielisks veids, kā vēstīt stāstus ar bildēm un attīstīt radošās, mākslinieciskās prasmes. Līmējot šīs grāmatas, izbaudījām prieka pilnus mirkļus. Mēs katrs drīkstējām to veidot, kā vien mums tīk, galvenais, lai rezultāts liek pasmaidīt! Būs tik jauki ik pa laikam to atšķirstīt un atcerēties piedzīvotos prieka pilnus mirkļus!

22.06.2022







Lai stāsti par dabu iedvesmo!

Preiļu GB projekta “Vēl tuvāk grāmatai” ietvaros ar VKKF atbalstu mācību gada nogalē Preiļu 1.pamatskolā viesojās zoologs, dabas aizsardzības aktīvists Ingmārs Līdaka - interesanta un harismātiska personība, kuru daudzi pazīst no televīzijas raidījumiem par dabu un dzīvniekiem. Savus vērojumus un zināšanas Ingmārs Līdaka ir atspoguļojis arī interesantos un aizraujošos stāstījumos grāmatā “Zoodārzs manā pagalmā”. Tikpat aizraujoša, izglītojoša un atraktīva trešo un ceturto klašu skolēniem bija tikšanās ar grāmatas autoru. Pasākuma laikā bērni tika rosināti vēlreiz novērtēt to, cik liela loma daudzu sugu izdzīvošanā ir cilvēkam, saprast, kā saudzēt dzīvo dabu, kā izturēties pret atrasto putnēnu ligzdā un kā ieraudzīt dzīvniekus, par kuru klātbūtni pat neesam nojautuši. Ceram, ka pēc tikšanās ar Ingmāru Līdaku, iedvesmojoties no sarunas ar cilvēku, kurš tik daudz zina par dabu un viegli ar humoru ieinteresē jebkuru klausītāju vai lasītāju, bērniem noteikti radīsies vēlme iet izzināt, izpētīt dzīvības procesus dabā, uz brīdi noliekot malā viedierīces.

03.06.2022







Literārā stunda “Iepazīstam bibliotēku”

29. maijā Preiļu GB Bērnu literatūras nodaļā ciemojās Preiļu 1. pamatskolas 1.c klase. Skolēni apskatīja Viktora Agurjanova vardīšu kolekciju, PII “Pasaciņa” audzēkņu radošo darbu izstādi “Saulītei ir tāda vara”, atcerējās alfabētu un bibliotēkas lietošanas noteikumus, spēlēja spēles un apmeklēja Ģimenes digitālo aktivitāšu centru.

01.06.2022







Literārā stunda “Grāmatu noslēpumi"

26.maijā Preiļu GB Bērnu literatūras nodaļā ciemojās Preiļu 1. pamatskolas 1.dklase. Skolēni uzzināja, cik daudz grāmatu ir bibliotēkā, noskaidroja kā kļūt par lasītājiem, kādi ir bibliotēkas lietošanas noteikumi, minēja kādi priekšmeti slēpjas noslēpumainajā kastē un spēlēja grāmatu “veļas dienu”, kā arī iepazinās ar Ģimenes digitālo aktivitāšu centra piedāvājumu.

30.05.2022







Nacionālās skaļās lasīšanas sacensību 2. kārta Preiļu reģionā

Veiksmīgi noslēgusies Nacionālās skaļās lasīšanas sacensību 2. kārta Preiļu reģionā. 15 piekto klašu skolēnu konkurencē ČEMPIONES titulu ieguva LAUMA MADELĀNE no Aglonas vidusskolas. Sveicam uzvarētāju un vēlam veiksmīgu startu septembrī finālā Rīgā! Paldies visiem dalībniekiem, pedagogiem, koordinatoriem un atbalstītājiem!

27.05.2022







Literārā stunda “Gribu būt lasītājs”

24. maijā Preiļu 2.vidusskolas 2.klases skolēni iepazinās ar Preiļu GB Bērnu literatūras nodaļas piedāvātajām iespējām, apskatīja izstādes, spēlēja spēles Ģimenes digitālo aktivitāšu centrā, uzzināja un apskatīja kura grāmata ir visvecākā bibliotēkā, kura vismazākā un kura vissmagākā. Bērni minēja priekšmetus noslēpumainajā kastē un spēlēja grāmatu “veļas dienu”.

27.05.2022







VKKF projekta "Vēl tuvāk grāmatai" trešā tikšanās ar rakstnieci Signi Višku

VKKF projekta “Vēl tuvāk grāmatai” ietvaros 23.maijā Preiļu un Riebiņu bibliotēkā ciemojās grāmatas “Kate, kas gribēja kļūt par vectēvu” autore Signe Viška. Pirmsskolas un sākumskolas skolēni un viņu vecāki labprāt iesaistījās sarunā par savām mīļākajām kopējām ģimenes nodarbēm. Stāsti pārtapa mīļos zīmējumos un siltās atmiņās.

26.05.2022







<< < 11 | 12 | 13 | 14 | 15 > >>