Darba laiks:
Pirmdiena
Otrdiena
Trešdiena
Ceturtdiena
Piektdiena
Sestdiena
Svētdiena

9:00 – 19:00
9:00 - 18:00
9:00 - 18:00
9:00 - 18:00
9:00 - 18:00
10:00 - 15:00
Slēgts
E-pasts: preilubln@gmail.com
Tālr.: 28661351
JAUTĀ BIBLIOTEKĀRAM
PGB

NOTIKUMIJAUNĀS GRĀMATASLASĪTPRIEKSFOTOGALERIJANODERĪGIAKTIVITĀTES ĢIMENEIBLN
FOTOGALERIJA
Rožupes pamatskolas pirmklasnieki apciemo Bērnu literatūras nodaļu

Mācību gada noslēgums ir populārs laiks dažādām ekskursijām. Preiļu GB Bērnu literatūras nodaļā viesojās Rožupes pamatskolas 1. klases skolēni kopā ar skolotāju, lai iepazītu bibliotēku un uzzinātu vairāk par Digitālajā centrā pieejamajām tehnoloģijām.

24.05.2022







Ciemos Jersikas pamatskolas 1. klase

Jersikas pamatskolas 1. klases skolēni iepazīst bibliotēkas piedāvātās iespējas un apgūst jaunās tehnoloģijas Ģimenes digitālo aktivitāšu centrā.

20.05.2022







3td e-GRĀMATU bibliotēkas iespējas

Preiļu 1. pamatskolas 8. a klases jaunieši uzzināja par 3td e-GRĀMATU bibliotēku, par iespēju bez maksas lasīt latviešu un tulkotos ārzemju autoru darbus e-grāmatas formātā tiešsaistē mobilajā ierīcē vai datorā. Tāpat jaunieši tika informēti par to, kā reģistrēties vietnē www.3td.lv, kā autorizēties un kādi ir e-grāmatu bibliotēku lietošanas noteikumi.

19.05.2022







Literārā stunda “Katram mazam putniņam”

2. maijā Preiļu 1. pamatskolas 2.c klases skolēni iepazinās ar Pētera Brūvera daiļradi. Bērni lasīja un mēģināja rakstīt skaitāmpantus, atskaņas un sacerēt dzejoli, minēja dzejnieka tulkotās mīklas un iepazinās ar Ģimenes digitālā aktivitāšu centra piedāvājumu.

02.05.2022







Literārā stunda “Grāmatu noslēpumi”

26. aprīlī Preiļu 1. pamatskolas 2.a klases skolēni iepazinās ar Preiļu GB Bērnu literatūras nodaļas piedāvātajām iespējām, apskatīja izstādes, spēlēja spēles Ģimenes digitālo aktivitāšu centrā, uzzināja un apskatīja, kura grāmata ir visvecākā bibliotēkā, kura vismazākā un kura vissmagākā. Bērni minēja priekšmetus noslēpumainajā kastē un spēlēja grāmatu “veļas dienu”.

28.04.2022







VKKF projekta "Vēl tuvāk grāmatai" otrā tikšanās ar rakstnieci Džeinu Šteinbergu

Preiļu 1. pamatskolas devīto klašu audzēkņu tikšanās ar grāmatas “Lasītāja” autori Džeinu Šteinbergu Preiļu Galvenajā bibliotēkā aizritēja nepiespiestā gaisotnē, sarunājoties par mūsdienās aktuālām tēmām – lasīšanu, tehnoloģijām un to nozīmi cilvēku dzīvē. Fantāzijas lidojumam nav robežu, mākslīgā intelekta iespējas ir neaizsniedzamas, bet, lai lasītu starp rindiņām iekodēto, nepieciešams cilvēciskais faktors, empātija, kas piemīt tikai cilvēkam. Paldies Džeinai Šteinbergai, jauniešiem, skolotājai Irēnai un Žanetei par atsaucību un jauko, izzinošo pēcpusdienu, kā arī Valsts Kultūrkapitāla fondam par projekta “Vēl tuvāk grāmatai” finansiālo atbalstu.

25.04.2022







Make-up skoliņa ar Lilitu Kivlenieci

Arī meitene ir sieviete, tikai maza, un viņai ir vēlme būt skaistai. Aizliegt meitenēm lietot dekoratīvo kosmētiku ir gandrīz bezjēdzīgi, jo, kā zināms, aizliegtais auglis ir salds. Tāpēc vislabāk ir mēģināt izskaidrot, kādam tad ir jābūt grimam, un palīdzēt apgūt tā uzklāšanas un ādas kopšanas pamatnoteikumus. Šoreiz pie mums bija ciemos Lilita Kivleniece "Skaistuma Studijas" īpašniece un skaistumkopšanas speciāliste. Viņa mums izstāstīja kā pareizi kopt sejas ādu un palīdzēja apgūt pirmos soļus kosmētikas lietošanā.

23.04.2022







VKKF projekta "Vēl tuvāk grāmatai" pirmā tikšanās ar rakstnieci Agnesi Zarāni

8.aprīlī notika VKKF projekta “Vēl tuvāk grāmatai” 1.pasākums. Preiļu GB Bērnu literatūras nodaļā ar Preiļu 2.vidusskolas un Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijas jauniešiem tikās rakstniece Agnese Zarāne. Saruna par radošo darbu tapšanu, dažādiem dzīves rāmjiem un autores aicinājums izrauties no uzspiestām lomām, lai sniedz ierosmi sasniegt mērķus un drosmi sevis meklējumos.

12.04.2022







Vecāku žūrijas 2021 noslēguma pasākums "Jo tālāk, jo tuvāk"

Preiļu Galvenās bibliotēkas ekspertu vērtējumā Kristīnes Ulbergas grāmata "Kariete uz Santjago" guva visaugstāko vērtējumu. Un par to bija vērts parunāt vēlreiz. Par savā Santjago ceļā piedzīvoto pārdomās dalījās māksliniece Vija Stupāne un Vēsma Ušpele. Paldies par interesanto, iedvesmojošo stāstījumu! Pasākuma nosaukumā izmantots K.Ulbergas citāts no grāmatas "Kariete uz Santjago".

29.03.2022







Literārā stunda “Gribu būt lasītājs”

25.martā Preiļu 1. pamatskolas 1.a klases skolēni iepazinās ar Preiļu GB Bērnu literatūras nodaļas piedāvātajām iespējām, apskatīja izstādes, spēlēja spēles Ģimenes digitālo aktivitāšu centrā, klausījās jauno grāmatu apskatu un uzzināja, kas jādara lai kļūtu par lasītājiem.

28.03.2022







<< < 12 | 13 | 14 | 15 | 16 > >>