Darba laiks:
Pirmdiena
Otrdiena
Trešdiena
Ceturtdiena
Piektdiena
Sestdiena
Svētdiena

9:00 – 19:00
9:00 - 18:00
9:00 - 18:00
9:00 - 18:00
9:00 - 18:00
10:00 - 15:00
Slēgts
E-pasts: preilubln@gmail.com
Tālr.: 28661351
JAUTĀ BIBLIOTEKĀRAM
PGB

NOTIKUMIJAUNĀS GRĀMATASLASĪTPRIEKSFOTOGALERIJANODERĪGIAKTIVITĀTES ĢIMENEIBLN
FOTOGALERIJA
Ciemos Feimaņu pamatskolas skolēni

Feimaņu pamatskolas skolēni apmeklēja Bērnu literatūras nodaļas piedāvātas izstādes un uzzināja vairāk par Digitālajā centrā pieejamajām tehnoloģijām.

01.11.2023







Tikšanās ar grāmatu autori Agnesi Pastari

18.oktobrī Preiļu GB projekta "Pieskaries grāmatai - pieskaries cilvēkam" ietvaros, kuru atbalsta VKKF, notika Preiļu 1. pamatskolas, JEPVĢ un Riebiņu vidusskolas audzēkņu tikšanās ar fantāzijas grāmatu autori Agnesi Pastari. Iedvesmojošs stāstījums ar lieliskiem ieteikumiem, kā sasniegt mērķus un rast risinājumu dažādām dzīves situācijām. Jaunieši varēja tuvāk iepazīt autores personību un arī apskatīt daiļdarbu manuskriptu.

20.10.2023







Literārā stunda "Gribu būt lasītājs"

16.oktobrī Preiļu GB Bērnu literatūras nodaļā ciemojās Preiļu 1. pamatskolas 1.a klase. Skolēni uzzināja bibliomāta izmantošanas iespējas, iepazinās ar grāmatu daudzveidību un bibliotēkas lietošanas noteikumiem, piedalījās dažādās aktivitātēs. Paldies skolotājai Anitai Lauskai un 1.a klasei par atsaucību!

17.10.2023







Bibliotekārā nodarbība

2. un 3. oktobrī Preiļu 1. pamatskolas 6.a., 7.c, 8.a, 9.c klases skolēniem notika bibliotekārās nodarbības, kurās tika prezentēts literatūras piedāvājums pusaudžiem un jauniešiem. Zināšanas par latviešu rakstniekiem tika atsvaidzinātas, izspēlējot spēles par to daiļdarbiem. Gandarījums par to, ka ikvienā klasē bija skolēni, kas ieinteresējās vismaz par kādu grāmatu, ko tuvākajā laikā vēlētos izlasīt. Lai vairojas lasītprieks!

05.10.2023







Nacionālās skaļās lasīšanas sacensību fināls!

Lepojamies ar Nacionālās skaļās lasīšanas finālistes Signijas Pastares sniegumu, kura pārstāvēja Preiļu reģionu Rīgā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā. Lai atklāsmes, ko sniedz grāmata, bagātina un vairo lasītprieku citos!

04.10.2023







"Pūcītes skolas" septītās sezonas pirmā nodarbība

23.septembrī Bērnu literatūras nodaļā "Pūcītes skola" uzsāka jauno darba cēlienu. Pirmajā nodarbībā mazie četrgadnieki iepazina brīnumaino bibliotēkas grāmatu pasauli, darbojās radoši, veidojot pūcīti un draudzīgās rotaļās iepazina citus "pūčulēnus".

01.10.2023







Ciemos latviešu komiksu grāmatu autors Kao Vjets Ngujens

21.septembrī projekta “Pieskaries grāmatai – pieskaries cilvēkam” ietvaros, kuru atbalst VKKF, notika tikšanās ar vjetnamiešu izcelsmes mākslinieku, komiksu grāmatu autoru Kao Vjetu Ngujenu. Draudzīgā, sirsnīgā sarunā Preiļu Jāņa Eglīša Valsts ģimnāzijas, Preiļu 1.pamatskolas, Riebiņu vidusskolas audzēkņiem bija iespēja uzzināt par autoru, viņa dzimteni, vjetnamiešu kultūru, dzīvesveidu. Stāsts par grāmatu tapšanu, interese par latviešu kultūru, valodu, tās apgūšana izraisa milzīgu cieņu. Gan jebkuram latvietim, gan cittautietim Kao varētu būt labs iedvesmas avots un piemērs, kā virzīties uz savu mērķi un ar godbijību izturēties pret zemi un cilvēkiem, kurā dzīvo.

25.09.2023







Literārā stunda "Dzejas spēles"

20.septembrī kopā ar Preiļu 1. pamatskolas 3.b klasi notika Inesei Zanderei un Dzejas dienām veltīts pasākums “Dzejas spēles”. Ar dažādu spēļu palīdzību skolēni iepazina autores grāmatas, dzeju un atskaņas, dziedāja dziesmu, veidoja papīra lidmašīnas un piedalījās dažādās sportiskās aktivitātēs. Paldies skolotājai Sandrai Mauriņai un 3.b klasei par atsaucību pasākuma laikā.

22.09.2023







Konkursa “Krauklis iesaka izlasīt 2023” noslēgums

15.septembrī čaklākie vasaras lasīšanas konkursa “Krauklis iesaka izlasīt - 2023” dalībnieki devās ekskursijā uz Augšdaugavas novadu. Iekļaujoties Dzejas dienu norisēs, bērni apmeklēja Raiņa māju Berķenelē. Daugavpils Inovāciju centrā visi cītīgi gatavoja raķetes, izmēģinot arī to palaišanu gaisā, iepazina jaunāko tehnoloģiju iespējas dažādās aktivitātēs. Latgales zoodārzā aplūkoja tur mītošos dzīvniekus, uzzinot par tiem dažādus interesantus faktus. Sirsnīgs paldies grāmatu apgādam “Zvaigzne ABC” par sarūpētajām dāvanām konkursa laureātiem. Lasām kopā un pilnveidojamies!

22.09.2023







Dzejas dienas Preiļu 1.pamastkolas 6.a klasei

15.septembrī kopā ar Preiļu 1.pamatskolas 6.a klases skolēniem centāmies sadraudzēties ar dzeju. Šī diena bija kā aicinājums izpausties radoši, jo mums bija iespēja zīmēt dzejas tēlus, prezentēt dzejoļus un pat uz dažiem mirkļiem kļūt par dzejniekiem, cenšoties izjust dzejas mākslas atskaņas un iedvesmoties no Ineses Zanderes talanta. Liels paldies skolotājai Žanetei Bečai un 6.a klasei par viņu lielisko piedalīšanos un entuziasmu!

20.09.2023







<< < 2 | 3 | 4 | 5 | 6 > >>