Darba laiks:
Pirmdiena
Otrdiena
Trešdiena
Ceturtdiena
Piektdiena
Sestdiena
Svētdiena

9:00 – 19:00
9:00 - 18:00
9:00 - 18:00
9:00 - 18:00
9:00 - 18:00
10:00 - 15:00
Slēgts
E-pasts: preilubln@gmail.com
Tālr.: 28661351
JAUTĀ BIBLIOTEKĀRAM
PGB

NOTIKUMIJAUNĀS GRĀMATASLASĪTPRIEKSFOTOGALERIJANODERĪGIAKTIVITĀTES ĢIMENEIBLN
FOTOGALERIJA
Tikšanās ar dzejnieku Aivaru Eipuru

10.novembrī Preiļu Galvenajā bibliotēkā tika godināti patriotiskās dzejas konkursa laureāti. Dienu, kas aizvadīta dzejas noskaņās, kuplināja tikšanās un radošā meistarklase ar dzejnieku Aivaru Eipuru, ko projekta "ES radu, lai TU domātu" ietvaros finansiāli atbalstīja VKKF.

16.11.2023







Ziemeļvalstu Literatūras nedēļas rītausmas stunda Preiļu 1.pamatskolas 4.d klasei

Ziemeļvalstu Literatūras nedēļas rītausmas stunda Astrīdas Lindgrēnes grāmatas “Lennebergas Emīla ziemas grāmata” fragmenta “Kad Emīls sarīkoja lielas dzīres Kathultā un noķēra vilku bedrē komandanti” lasījums Preiļu 1. pamatskolas 4.d klasē 13.novembrī. Bērni aizrautīgi sekoja līdzi lasījumam par Emīla darbiem un nedarbiem, kā arī paši dalījās ar savām blēņām. Kopā noskaidrojām latviešu seno mēnešu nosaukumus, minējām mīklas un pārrunājām Ziemassvētku tradīcijas. Sirsnīgs paldies 4.d klases audzinātājai un visai klasei pat atsaucību pasākumā!

15.11.2023







Projekta "Pieskaries grāmatai - pieskaries cilvēkam" noslēdzošā tikšanās

2.novembrī noslēdzās projekta "Pieskaries grāmatai- pieskaries cilvēkam" bērnu un jauniešu tikšanās ar latviešu grāmatu autoriem. Preiļu Galvenajā bibliotēkā un Riebiņu bibliotēkā ciemojās unikālās grāmatas autori: Lauris Gundars un Marianna Lapiņa. Stāsts par grāmatu, tās galvenajiem varoņiem un dzīves patiesībām lika nonākt pie secinājuma, ka paši vien esam savas dzīves un savas pasaules veidotāji, kur atbildes un risinājumi jāmeklē, laužoties cauri dažādām pretrunām un dzīves ērkšķiem. Pasākuma apmeklētāji uzzināja vairāk ne tikai par dramaturģiju, scenogrāfiju un stāstu, scenāriju radīšanu, bet arī guva ieskatu mākslas pasaulē.

06.11.2023







"Pūcītes skolas" septītās sezonas otrā nodarbība

"Pūcītes skolas" otrajā nodarbībā, kas notika 28.oktobrī, bērni kopā ar saviem vecākiem izbaudīja aizraujošu pasaku par ābolu, izspēlēja spēli "Kur tad tu nu biji, āzīti manu?", piedalījās "rudens ražas novākšanā" un no salvetēm veidoja glezniņu "Ābols".

06.11.2023







Radošā nodarbība "Lasi un veido!"

27.oktobrī notika radošā nodarbība bērniem “Lasi un veido!”. Kopīgi lasījām Kristīnes Neimanes grāmatu “Zirneklītis numur 13 jeb Laimīgais”, pārrunājām veļu laika tradīcijas un veidojām zirneklīti.

02.11.2023







Tikšanās ar Latvijas Valsts policijas Latgales reģionālās pārvaldes Ziemeļlatgales iecirkņa prevencijas grupas pārstāvjiem

26. oktobrī bibliotēkā ciemojās Latvijas Valsts policijas Latgales reģionālās pārvaldes Ziemeļlatgales iecirkņa prevencijas grupas pārstāves Aelita Repša un Ilona Makejeva un kinologi no Daugavpils ar saviem četrkājainajiem palīgiem, lai iepazīstinātu bērnus un jauniešus ar policijas darbu un speclīdzekļiem, kas tiek izmantoti noziegumu un pārkāpumu atklāšanai. Pasākuma dalībniekiem tika atgādināts arī par drošību un par to, kā sevi pasargāt no nepatīkamām situācijām.

01.11.2023







Ciemos Feimaņu pamatskolas skolēni

Feimaņu pamatskolas skolēni apmeklēja Bērnu literatūras nodaļas piedāvātas izstādes un uzzināja vairāk par Digitālajā centrā pieejamajām tehnoloģijām.

01.11.2023







Tikšanās ar grāmatu autori Agnesi Pastari

18.oktobrī Preiļu GB projekta "Pieskaries grāmatai - pieskaries cilvēkam" ietvaros, kuru atbalsta VKKF, notika Preiļu 1. pamatskolas, JEPVĢ un Riebiņu vidusskolas audzēkņu tikšanās ar fantāzijas grāmatu autori Agnesi Pastari. Iedvesmojošs stāstījums ar lieliskiem ieteikumiem, kā sasniegt mērķus un rast risinājumu dažādām dzīves situācijām. Jaunieši varēja tuvāk iepazīt autores personību un arī apskatīt daiļdarbu manuskriptu.

20.10.2023







Literārā stunda "Gribu būt lasītājs"

16.oktobrī Preiļu GB Bērnu literatūras nodaļā ciemojās Preiļu 1. pamatskolas 1.a klase. Skolēni uzzināja bibliomāta izmantošanas iespējas, iepazinās ar grāmatu daudzveidību un bibliotēkas lietošanas noteikumiem, piedalījās dažādās aktivitātēs. Paldies skolotājai Anitai Lauskai un 1.a klasei par atsaucību!

17.10.2023







Bibliotekārā nodarbība

2. un 3. oktobrī Preiļu 1. pamatskolas 6.a., 7.c, 8.a, 9.c klases skolēniem notika bibliotekārās nodarbības, kurās tika prezentēts literatūras piedāvājums pusaudžiem un jauniešiem. Zināšanas par latviešu rakstniekiem tika atsvaidzinātas, izspēlējot spēles par to daiļdarbiem. Gandarījums par to, ka ikvienā klasē bija skolēni, kas ieinteresējās vismaz par kādu grāmatu, ko tuvākajā laikā vēlētos izlasīt. Lai vairojas lasītprieks!

05.10.2023







<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >>