Darba laiks:
Pirmdiena
Otrdiena
Trešdiena
Ceturtdiena
Piektdiena
Sestdiena
Svētdiena

9:00 – 19:00
9:00 - 18:00
9:00 - 18:00
9:00 - 18:00
9:00 - 18:00
10:00 - 15:00
Slēgts
E-pasts: preilubln@gmail.com
Tālr.: 28661351
JAUTĀ BIBLIOTEKĀRAM
PGB

NOTIKUMIJAUNĀS GRĀMATASLASĪTPRIEKSFOTOGALERIJANODERĪGIAKTIVITĀTES ĢIMENEIBLN
FOTOGALERIJA
Dzejas dienas Preiļu 1.pamastkolas 6.a klasei

15.septembrī kopā ar Preiļu 1.pamatskolas 6.a klases skolēniem centāmies sadraudzēties ar dzeju. Šī diena bija kā aicinājums izpausties radoši, jo mums bija iespēja zīmēt dzejas tēlus, prezentēt dzejoļus un pat uz dažiem mirkļiem kļūt par dzejniekiem, cenšoties izjust dzejas mākslas atskaņas un iedvesmoties no Ineses Zanderes talanta. Liels paldies skolotājai Žanetei Bečai un 6.a klasei par viņu lielisko piedalīšanos un entuziasmu!

20.09.2023







Tikšanās ar autori Lindu Nemieru

14.septembrī noslēdzās Preiļu GB projekts “Rakstnieks, grāmata un es”, kuru atbalstīja VKKF. Aglonas vidusskolā un Preiļu GB bērnu literatūras nodaļā ar jauniešiem tikās fantāzijas un kriptoromānu autore Linda Nemiera. Izzinošais un atraktīvais rakstnieces stāstījums skolu audzēkņiem deva iespēju iepazīt autores personību, radošos procesus, iedvesmojot sapņot un domāt ārpus ikdienišķā, ļaujot ieraudzīt pasauli neparastāku, krāsaināku.

19.09.2023







Kvests Riebiņu vidusskolas 7.klašu audzēkņiem

Riebiņu vidusskolas septīto klašu audzēkņi pārliecinājās, ka bibliotēka ir tā vieta, kur interesanti var būt ne tikai mazākajiem Bērnu literatūras nodaļas apmeklētājiem, bet arī pusaudžiem un jauniešiem. 13.septembrī, alternatīvajā mācību dienā, skolēni vairāk iepazina bagātīgo bibliotēkas piedāvājumu un, veicot uzdevumus, kas bija paslēpti QR kodos, papildināja savas zināšanas.

18.09.2023







Radošā darbnīca kopā ar Annu Vaivari

11.septembrī Dzejas dienās Bērnu literatūras nodaļā Preiļu 1.pamatskolas 3.d klases audzēkņi radošajā darbnīcā kopā ar arhitekti, mākslinieci Annu Vaivari zīmēja mājas un to neparastos iemītniekus un lasīja Guntas Šnipkes sarakstīto dzejoļu grāmatu ”Ineses māja”, iepazīstot ilustratora darbu, oriģināldarbu izstādi un arhitekta profesijas būtību.

18.09.2023







Tikšanās ar rakstnieci Rebeku Lukošus

Preiļu GB projekta "Pieskaries grāmatai - pieskaries cilvēkam" pirmā tikšanās ar autoriem. 6.septembrī Preiļu 1. pamatskolā un Vārkavas pamatskolā pie sākumskolas audzēkņiem viesojas Rebeka Lukošus.

12.09.2023







Ballīte Pepijas garā

Lai izbaudītu pēdējās vasaras dienas pirms mācībām, Preiļu Galvenās bibliotēkas Bērnu literatūras kolektīvs aicināja skolēnus uz bibliotēku aplūkot izstādi ar Pepijas Garzeķes grāmatām 31 valodā un Pepijas garā izdraiskoties ballītē. Bērni kopā ar Pepiju sacentās kurpes mešanā, iešanā atmuguriski. Īsto zirgu Pepija bija atstājusi laikam verandā, bet pajāt ar hobby horsinga zirdziņiem visi izmēģināja. Vai var lasīt ačgārni grāmatu, to arī pamēģinājām? Vislielāko prieku sagādāja deja ar Pepijas cepuri un gardais pārsteigums. Lielum lielais PALDIES Inesei Martinkus par sagādātajiem Pepijas gardumiem! Lai veiksmīgas skolas gaitas skolēniem!

30.08.2023







Bērnu žūrijas 9+ ekspertu tikšanās

25.augustā Preiļu 1. pamatskolā notika pasākums “Skeleta noslēpumi” Bērnu žūrijas 9+ ekspertiem par Trīnu Lānas grāmatu “Skeleta Juhana gaitas”. Skolēni piedalījās dažādās aktivitātēs, salika vārdus – kaulu nosaukumus, mēģināja tos atrast uz skeleta, kā arī minēja sinonīmus un atcerējās kādas rakstura īpašības bija Juhanam. Paldies Preiļu 1. pamatskolas skolotājai Dignai Prodniecei.

29.08.2023







Bibliotēka Preiļu pilsētas svētkos!

Bērnu literatūras nodaļa ar savām aktivitātēm kuplināja Preiļu pilsētas svētku norises.

22.08.2023







Bērnu žūrijas 5+ ekspertu tikšanās

17.augustā “Kaķu sētā” notika Bērnu žūrijas 5+ ekspertu tikšanās par Aivara Neibarta grāmatu “ŅAUdiena.rrr”. Kopā lasījām dzejoļus un iepazinām aizraujošo kaķu pasauli, kā arī izveidojām grāmatzīmi ar kaķi. Sirsnīgs paldies radošajai “Kaķu sētas” komandai!

18.08.2023







Ciemos nometnes "Iz-krāso vasaru!" dalībnieki

6.jūlijā Ģimenes digitālo aktivitāšu centrā darbojās bērnu dienas nometnes "Iz-krāso vasaru!" dalībnieki.

19.07.2023







<< < 3 | 4 | 5 | 6 | 7 > >>