Darba laiks:
Pirmdiena
Otrdiena
Trešdiena
Ceturtdiena
Piektdiena
Sestdiena
Svētdiena

9:00 – 19:00
9:00 - 18:00
9:00 - 18:00
9:00 - 18:00
9:00 - 18:00
10:00 - 15:00
Slēgts
E-pasts: preilubln@gmail.com
Tālr.: 28661351
JAUTĀ BIBLIOTEKĀRAM
PGB

NOTIKUMIJAUNĀS GRĀMATASLASĪTPRIEKSFOTOGALERIJANODERĪGIAKTIVITĀTES ĢIMENEIBLN
NOTIKUMI
Pasākums ar autori Lindu Nemieru atcelts!



Atvainojamies par sagādātajām neērtībām!

17.04.2023

Tikšanās ar autori Lindu Nemieru



Fantāzijas pasaule ir ārpus ikdienišķā, dažkārt - pat prātam neaptveramā. Ko sniedz brīvais domas lidojums, kā top grāmatas, kas tik ļoti piesaista jauniešus? Kurp mūs var aizvest iztēle? Atbildes palīdzēs rast fantāzijas un fantastikas grāmatu autore Linda Nemiera pasākumā "Ārpus ikdienišķā", kuru atbalsta VKKF. 

Vairāk par rakstnieci lasi ŠEIT


14.04.2023

Fotokonkurss "Skolas dzīve"



Galvenā balva DĀVANU KARTE no kancelejas preču veikala "Salang-P"!!!

Ir sācies skaists pavasaris! Gaisā virmo nojausmas par vasaru, jo mācību gads tuvojas izskaņai. Tavā dzīvē skola ieņem nozīmīgu vietu, pavadot neskaitāmas stundas kopā ar skolotājiem, klases biedriem, izdzīvojot dažādus notikumus, raisot emociju varavīksni.

Nofotografē kādu īpašu mirkli, kādu vietu, lietu, situāciju vai notikumu no skolas dzīves un piedalies konkursā! Atsūti FOTOGRĀFIJU (ne vairāk kā 1 fotogrāfiju) līdz 15.maijam mums uz e-pastu preilubln@gmail.com  ar norādi “Konkursam “SKOLAS DZĪVE” un INFORMĀCIJU par sevi – vārdu, uzvārdu, vecumu un kontaktinformāciju saziņai (tālruņa numuru un/vai e-pasta adresi). 

Skatīt KONKURSA NOLIKUMU

14.04.2023

Patriotiskās dzejas konkurss!



piedalies patriotiskās dzejas konkursā “Miera vēstis Latvijai”!
 

11.04.2023

Pasākums "Lielās dienas raibumiņi"



11.aprīlī plkst. 13.00 Preiļu Galvenās bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļa organizē pasākumu "Lielās dienas raibumiņi".

Paņem līdzi kādu krāsainu Lieldienu olu! Ripināsim! Kaulēsimies! Spēlēsim spēles!

07.04.2023

Radošā nodarbība bērniem "Lasi un veido!"



Preiļu GB Bērnu literatūras nodaļā ceturtdien 6.aprīlī plkst.13.00. Lasīsim Eržēbetes Ņirē pasaku "Lieldienu pārsteigums" un veidosim zaķi.
Nodarbība jaunākā skolas vecuma bērniem.

05.04.2023

Mākslas darbnīcu labdarībai radīto darbu izstāde



Preiļu mūzikas un mākslas skolas pedagogi un audzēkņi pēc Viduslatgales pārnovadu fonda iniciatīvas jau otro reizi īstenoja audzēkņu mākslas darbnīcas labdarībai.

Martā 40 audzēkņi no  7 līdz 15 gadiem un 4 skolotāji strādāja vairākās darbnīcās, lai izveidotu suvenīrus ziedojumu piesaistei.

Tika radīti 36 darbi – keramikas trauciņi, grafika un gleznojumi dažādās tehnikās.

Mākslas darbnīcu mērķis ir veicināt bērnu izpratni par labdarību, sniedzot  labdarības darba pieredzi caur radošo darbību.

Mākslas darbnīcās radītie darbi pēc izstādes tiks nodoti labdarībai – ziedojumu piesaistei talantīgo mūzikas un mākslas skolas audzēkņu atbalstam - stipendijām. Katru gadu Viduslatgales pārnovadu fonds ar ziedotāju līdzekļiem piešķir vienreizēju stipendiju skolas centīgākajiem audzēkņiem.

Darbus pret ziedojumu varēs iegādāties gan “Viduslatgales pārnovadu fonda” labdarības pasākumos.

Mākslas darbnīcas un izstāde tiek finansēta EEZ un Norvēģijas grantu programmas “Aktīvo iedzīvotāju fonds” ietvaros. Izstāde tapusi nodibinājuma “Viduslatgales pārnovadu fonds” īstenotā projekta “Labdarības aplis” ietvaros sadarbībā ar Preiļu mūzikas un mākslas skolu.

05.04.2023

Tikšanās ar rakstnieci Žaneti Lazdovsku, grāmatas "Neatskaties" autori



Preiļu GB projekta "Rakstnieks, grāmata un es" ietvaros Preiļu 1.pamatskolā pusaudžu tikšanās ar rakstnieci Žaneti Lazdovsku, grāmatas "Neatskaties" autori. Kas rosina autorus rakstīt grāmatas, kā top stāsti, kur mīt lasīšanas noslēpumus un ne tikai tas, jautāsim grāmatas autorei. 
Pasākumu atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds. 

05.04.2023

Viktorīna "Latviešu bērnu grāmatas"



Starptautiskajā bērnu grāmatu dienā mēs aicinām izspēlēt viktorīnu "Latviešu bērnu grāmatas" un sameklēt katrai grāmatai autoru. Spied šeit => https://ieej.lv/eSelx

04.04.2023

Lienes Antevičas personālizstāde “Es, grāmatas un lelles”



Bērnu literatūras nodaļā līdz 30.aprīlim skatāma Lienes Antevičas personālizstāde “Es, grāmatas un lelles”, kuras radošajos darbos grāmatām tikusi dota otrā dzīve.

Autores darinātie leļļu tērpi pamatā tapuši no vecām, vairs nevajadzīgām grāmatām, kas izgreznoti ar citiem materiāliem - audumu, papīru, pērlītēm, akmentiņiem, pat monētām. Liene strādā Jēkabpils bibliotēkas Bērnu un jauniešu nodaļā par vecāko bibliotekāri, bet māksla ir tuva jau kopš bērnības. Leļļu tērpu darināšana viņai sniedz atpūtu no darba, savukārt lielākais gandarījums ir redzēt, ka viņas darbs priecē citus.

04.04.2023

<< < 7 | 8 | 9 | 10 | 11 > >>