Darba laiks:
Pirmdiena
Otrdiena
Trešdiena
Ceturtdiena
Piektdiena
Sestdiena
Svētdiena

9:00 – 19:00
9:00 - 18:00
9:00 - 18:00
9:00 - 18:00
9:00 - 18:00
10:00 - 15:00
Slēgts
E-pasts: preilubln@gmail.com
Tālr.: 28661351
JAUTĀ BIBLIOTEKĀRAM
PGB

NOTIKUMIJAUNĀS GRĀMATASLASĪTPRIEKSFOTOGALERIJANODERĪGIAKTIVITĀTES ĢIMENEIBLN
NOTIKUMI
BIBLIOTĒKA STRĀDĀ "ZAĻAJĀ REŽĪMĀ"



No 15.novembra bibliotēka strādā "ZAĻAJĀ režīmā"!

  • Bērnus līdz 12 gadiem aicinām nākt uz bibliotēku kopā ar pieaugušo, kuram ir sadarbspējīgs sertifikāts;
  • Bērni no 12 gadu vecuma uzrāda testēšanas sertifikātu vai laboratorijas izziņu par pēdējo 72 stundu laikā veikta skrīninga testu ar negatīvu rezultātu (līdzi jābūt arī lasītāja kartei).

Turpinām nodrošināt tiešsaistes pakalpojumus un konsultācijas, kā arī bezkontakta grāmatu apmaiņu VISIEM reģistrētiem bibliotēkas lietotājiem, arī bez vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāta!

 

15.11.2021

"Ceļojums dzīvnieku pasaulē"



Bērnu literatūras nodaļā skatāma tematiskā grāmatu izstāde "Ceļojums dzīvnieku pasaulē".

Nāc un ielūkojies!

12.10.2021

"Mākslas darbnīcas labdarībai" izstāde



PGB Bērnu literatūras nodaļā līdz 10.decembrim skatāma Preiļu mūzikas un mākslas skolas audzēkņu "Mākslas darbnīcas labdarībai" darbu izstāde!

Mākslas darbnīcas labdarībai Preiļos

Jaunā mācību gada sākumā Preiļu MMS Vizuāli plastiskās mākslas programmas audzēkņiem bija iespēja veidot savus Preiļu pils un parka stāstus dažādās tehnikās. Bērni veidoja kartiņas ar Preiļu simboliem, grafikās atainoja pili, keramikas darbnīcā veidoja medaļas, svilpauniekus un pogas. Darbnīcas vadīja četri skolotāji, tajās piedalījās 52 audzēkņi. Mākslas darbnīcām bija vienots mērķis – darbi tika radīti labdarībai.

Preiļu mūzikas un mākslas skolas audzēkņi jau vairākus gadus saņem nodibinājuma “Viduslatgales pārnovadu fonda” vienreizējās stipendijas, kas faktiski ir kampaņās piesaistītā ziedotāju nauda. Šajā reizē skolēni var būt ziedotāji – veltot savu izdomu un roku darbu labdarībai. Vairākiem skolēniem šī bija pirmā saskarsme ar labdarības ieceri, pat ar labdarības jēdzienu. Pēc izstādes skolēnu darbi tiks nodoti labdarībai – ziedojumu piesaistei talantīgo mūzikas un mākslas skolas audzēkņu atbalstam, stipendijām.

Darbiņus pret ziedojumu varēs iegādāties gan “Viduslatgales pārnovadu fonda” labdarības pasākumos, tematiskos pasākumos Preiļos (Ziemassvētku tirdziņā, Preiļu svētkos), tūrisma informācijas centrā Preiļos.

Skolas audzēkņi labdarības darbā tika iesaistīti ar Islandes, Lihtenšteinas un Norvēģijas atbalstu caur EEZ un Norvēģijas grantu programmu “Aktīvo iedzīvotāju fonds”. Darbnīcas un izstāde ir tapusi projekta “Labdarības aplis” ietvaros.

 

 

12.10.2021

Baudi rudeni ar 3td e-grāmatu bibliotēku!



Baudi rudeni kopā ar e-grāmatām no 3td.lv!

Jautā bibliotekāram par reģistrēšanos 3td.lv, un lasi e-grāmatas bez maksas!

09.10.2021

Code week 2021



No 9.-24. oktobrim Eiropā notiks Code week aktivitātes. Tīmekļa vietnes aktivitāšu sadaļā var atlasīt Latviju un redzēt kādi pasākumi tiks īstenoti mūsu valstī šī pasākuma ietvaros. 

Ir izveidota arī Facebook grupa Latvijā notiekošajām aktivitātēm un pasākumiem, kur vienkopus būs apskatāmi pasākumi un aktivitātes, kuros var piedalīties ikviens. 

 

Aicinām izmēģināt arī Jums kodēšanas pamatus. Ir izveidots video latviešu valodā, kurā ir pastāstīts kā izveidot savu vārdu, attēlu un to padarīt kustīgu. Informāciju, kā kodēt Scratch programmā var iegūt te - https://www.youtube.com/watch?v=8c8JCZRy9do&list=PLnqp3yQre_1hFCDhLMSsecHDemuuOB2a4

05.10.2021

"Ziedi no sirds"



Daces Utinānes lielformāta ziedu izstāde "Ziedi no sirds" skatāma  Preiļu Galvenās bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļā līdz 30.novembrim.

22.09.2021

"Laiks dzejai!"



Dzejas dienas ir viena no ilglaicīgākajām kultūras dzīves tradīcijām Latvijā. PGB Bērnu literatūras nodaļa piedāvā ielūkoties grāmatu izstādē "Laiks dzejai!", kur atradīsi sirsniņai tīkamas dzejas rindas.

Ienāc un radi arī savas rīmes interesantā dzejas spēlē! 
Gaidīsim!

15.09.2021

Bērnu un jauniešu grāmatu manuskriptu konkurss



Izdevniecība "Latvijas Mediji" izsludina bērnu un jauniešu grāmatu manuskriptu konkursu. Tā ietvaros gaidīti gan pieredzējušu, gan iepriekš neizdotu autoru darbi, kā arī grāmatu ilustrācijas visdažādākajos žanros. Veidosim un papildināsim, iespējams, nozīmīgāko – bērnu un jauniešu –  grāmatu sektoru kopā!

Lai veicinātu augstvērtīgas un mūsdienīgas bērnu un jauniešu oriģinālliteratūras tapšanu Latvijā, izdevniecība aicina izmantot joprojām neskaidro pandēmijas laiku un radīt jaunus darbus latviešu valodā. Gaidīsim manuskriptus un/vai ilustrācijas bērnu un jauniešu grāmatām, kas aizrauj un uzrunā!

Vai Tev padomā ir ilustrēts stāsts bērniem? Grāmata pašiem mazākajiem? Jauniešu mīlestības, spriedzes romāns? Komikss vai grafiskā novele? Piedzīvojums skolēniem? Uzraksti vai ilustrē to un piedalies jauno darbu konkursā!

Manuskriptiem izvirzītas trīs plašākas vecuma kategorijas: bērniem (3+), skolēniem (9+) un jauniešiem (14+), kurās autori var brīvi darboties. Konkursā autora žanru un grāmatu formātu izvēles nav ierobežotas. Iespējams iesniegt arī ilustratora ideju bērnu grāmatai, uzrādot shematisku idejas izklāstu un ilustrāciju paraugus.

Anonimizētus manuskriptus vērtēs žūrijas komisija. Kopējais konkursa honorāru fonds ir 6 000 EUR. Darbus, to aprakstus, kā arī informāciju par autoru/-iem jāiesniedz elektroniski, sūtot uz e-pasta adresi izdevnieciba@latvijasmediji.lv līdz 2021. gada 31. oktobrim.

Ar konkursa nolikumu iespējams iepazīties izdevniecības "Latvijas Mediji" Facebook lapā.

20.07.2021

Grāmatu lasīšanas maratons “Grāmatons”



Izdevniecība “Latvijas Mediji” aicina bērnus un jauniešus vecumā no 3 līdz 17 gadiem, kā arī viņu vecākus un citus ģimenes locekļus, ģimenes draugus iesaistīties grāmatu lasīšanas maratonā “Grāmatons”, izaicinājuma ietvaros lasot grāmatas latviešu valodā un pildot radošus uzdevumus.

Grāmatu lasīšana ir maratons visa mūža garumā. Tas ir vērtīgs brīvā laika pavadīšanas veids, kas uzlabo pašsajūtu un kognitīvās spējas. “Grāmatona” dalībnieki iepazīs vai turpinās apzināt bagāto literatūras pasauli, un, trenējot savu “lasīšanas muskuli”, varēs iegūt vērtīgas balvas.

Konkursa dalībniekam ir jāaizpilda “Grāmatona” kartīte, kas darbojas pēc spēļu “bingo” vai “sudoku” principa. Par izlasīto grāmatu jāuzraksta pavisam īsa atsauksme, jāveic foto uzdevumi. Konkursā noteiktas četras vecuma grupas: 3+, 5+, 11+ un ģimenes grupa, kurā ietilpst gan bērni, gan vecāki un citi ģimenes locekļi vai draugi.

Lai piedalītos naudas balvu un dāvanu karšu izlozē, konkursa dalībniekam jāaizpilda vismaz 3 lauciņi, kuros ir 2 grāmatas un 1 radošais uzdevums. Lielās balvas izlozē piedalīsies tie dalībnieki, kas aizpildījuši visu kartīti.

Kopējais naudas balvu fonds ir 400 EUR un 12 izdevniecības “Latvijas Mediji” dāvanu kartes 30 EUR apmērā, kā arī izklaidei un mācībām noderīga lielā balva, kas tiks atklāta izdevniecības “Latvijas Mediji” Facebook lapā. Konkursa uzdevumu kartīti ar aizpildītiem lauciņiem, kā arī fotogrāfijas jāiesniedz elektroniski, sūtot uz e-pasta adresi izdevnieciba@latvijasmediji.lv līdz 2021. gada 15. septembrim.

Ar grāmatu lasīšanas maratona “Grāmatons” konkursa nolikumu ir iespējams iepazīties izdevniecības "Latvijas Mediji" Facebook lapā.

"Grāmatona" kartītes: 3+5+11+Ģimene.

20.07.2021

"Bērnu žūrijas grāmatas laureātes"



Bērnu žūrijas grāmatas laureātes 2016-2020

10.06.2021

<< < 20 | 21 | 22 | 23 | 24 > >>