PREIĻU GALVENĀ BIBLIOTĒKA

Aprīlis 2024

P O T C P S Sv
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Balsošana
Kā jūs vērtējat ES "zaļā kursa" politiku?

pilnībā atbalstu, par to jau sen bija jādomā

ir dažas labas idejas, kuras atbalstu

neatbalstu, viss tāpat ir kārtībā

neinteresējos par šo jautājumu

Apmeklētāji
Šodien: 1030

Kopējais skaits: 1243344

Labdarības maratona “Dod Pieci” komandai pasniegta Eiropas Pilsoņu balva

Labdarības maratona “Dod Pieci” komandai svinīgā ceremonijā, klātesot laureātu draugiem un cilvēkiem, kuriem labdarības maratons palīdzējis, pasniegta Eiropas Pilsoņu balvas Goda medaļa.
Labdarības maratona “Dod Pieci” #dodpieci komandu apbalvojumam izvirzīja Eiropas Tautas partijas Latvijas Eiropas Parlamenta deputāti - Sandra Kalniete, Krišjānis Kariņš un Artis Pabriks. Gala lēmumu par laureātiem pieņēma Eiropas Pilsoņu balvas komiteja.

11.10.2017

Latvijas skolas plaši iesaistās “Eiropas Parlamenta Vēstnieku skolu” programmā

“Eiropas Parlamenta Vēstnieku skolu” programma gūst lielu atsaucību Latvijas skolās. Pērn to veiksmīgi “absolvēja” 23, bet šajā mācību gadā dalību pieteikušas vēl citas 27 skolas.
“Eiropas Parlamenta Vēstnieku skolu” programma gūst lielu atsaucību Latvijas skolās. Pērn to veiksmīgi “absolvēja” 23, bet šajā mācību gadā dalību pieteikušas vēl citas 27 skolas.
Eiropas Parlamenta Informācijas biroja (EPIB) Latvijā īstenotā “Eiropas Parlamenta Vēstnieku skolu” 2017/2018 programma gūst lielu atsaucību Latvijas skolu vidū. Pērn programmu veiksmīgi “absolvēja” 23 Latvijas skolas, bet šajā mācību gadā dalību programmā pieteikušas vēl citas 27 skolas no dažādām Latvijas pilsētām.
Šī mācību gada pirmā tikšanās notiks 19. oktobrī, plkst. 10:00 ES mājā (3. stāvs, Aspazijas bulvāris 28, Rīgā). Intereses gadījumā aicināti arī mediju pārstāvji (iepriekš piesakoties)!

11.10.2017

LUX kino dienas: Iespēja noskatīties trīs Parlamenta kino balvai izvirzītās filmas

Sākot no šīs nedēļas LUX kino dienu ietvaros visās Eiropas Savienības valstīs tiks izrādītas trīs 2014. gada LUX kino balvai izvirzītās filmas. Šī Eiropas Parlamenta kino balva tiek piešķirta katru gadu, taču pirms uzvarētāja noskaidrošanas decembrī, Eiropas valstu iedzīvotajiem tiek dota iespēja iepazīties ar filmām un nobalsot par savu favorīti. Filmas tiks izrādītas filmu festivālos, speciālos seansos un interaktīvos pasākumos visās 28 ES valstīs, kopā 165 reizes.

Lasīt vairāk >>>

17.10.2014

Eiropas Parlaments prasa ES nodrošināt 5,3 miljonus jauniešu ar pienācīgu darbu

 

Eiropas Parlaments ceturtdien pieņemtajā rezolūcijā aicina uz stingrākiem pasākumiem jaunatnes bezdarba apkarošanai. Deputāti ierosina noteikt obligātos prakses kvalitātes un algas standartus un palielināt ES finansējumu nodarbinātības programmām

Lasīt vairāk >>>

 

08.08.2014

FOKUSĀ: ES un Kanādas Visaptverošais ekonomikas un tirdzniecības nolīgums (CETA)

Ārlietu ministrija ir valsts ārpolitiku koordinējoša institūcija, savukārt viena no ārpolitikas prioritātēm ir Latvijas ārējo ekonomisko interešu realizācija un aizstāvība.
Ārlietu ministrijā ar ekonomiskajiem jautājumiem nodarbojas Ekonomisko attiecību, tirdzniecības un attīstības sadarbības direkcija, kas sastāv no Ekonomisko attiecību un attīstības sadarbības politikas departamenta un Ārējās tirdzniecības un ārējo ekonomisko sakaru veicināšanas departamenta.

12.05.2017

Labklājības ministrija aicina uz informatīvajiem semināriem par reģistrēšanos un atbalsta saņemšanas iespējām ESF projektā “Atbalsts sociālajai uzņēmē


Labklājības ministrija no 2017. gada 20. janvāra līdz 3. februārim organizē reģionālos seminārus par pieteikšanās kārtību, reģistrāciju, sociālās uzņēmējdarbības pazīmēm un to noteicošajiem kritērijiem, sociālās ietekmes izvērtēšanu, kā arī finanšu atbalsta saņemšanas iespējām un finanšu atbalsta saņēmēju uzraudzību projektā.

Lasīt vairāk >>>

10.01.2017

EK virzītās izmaiņas direktīvās apstiprina ESEB priekšlikumus politikas veidošanai
Šā gada 30.novembrī Eiropas Komisija (EK) apsprieda plānus, lai paātrinātu pāreju uz tīru enerģiju, veicinātu ES valstu izaugsmi un radītu jaunas darba vietas. EK uzsāk arī iniciatīvu Smart Finance for Smart Buildings, jo nepieciešamība mobilizēt un atraisīt privātās investīcijas ir atslēga veiksmīgai energoefektivitātes politikai. Šī iniciatīva var sekmēt līdz pat 10 miljardu eiro ienākšanu valstu tautsaimniecībā no publiskajiem un privātajiem fondiem līdz 2020.gadam.

Lasīt vairāk >>> 

21.12.2016

Bibliotēkas 2. stāva Eiropas Savienības informācijas punktā skatāma jauna izstāde

 

Malta, oficiāli Maltas Republika, ir maza salu valsts Dienvideiropā.
Malta atrodas Vidusjūras centrālajā daļā uz arhipelāga, kuru veido piecas salas.
De facto Maltas galvaspilsēta ir Valleta, bet lielākā pilsēta ir Birkirkara.
Malta 2017.gada pirmajā pusgadā ES prezidējošā valsts.

 

 

10.01.2017

Iznācis Europe Direct informācijas centra Austrumlatgalē informatīvais izdevums Nr.19

 

Mēs turpinām informēt par Eiropas Savienības aktualitātēm, finansējuma iespējām projektiem un veiksmīgākajiem piemēriem Ludzas, Krāslavas, Preiļu un Rēzeknes novados un pilsētās.
Jaunākais informatīvais izdevums ir apskatāms šeit:
* Jāņa Eglīša Preiļu Valsts Ģimnāzijas ERASMUS+ projekta vizīte Slovēnijā - ES Preiļu novadā;
* Noslēdzies Nord plus Junior projekts Dare to share - ES Preiļu novadā;
* Pasaules arhitektūras diena Krāslavā Sakrālās arhitektūras mantojums - ES Krāslavas novadā;
* Darba devējiem NVA piedāvā iespēju nodarbināt jauniešus ar profesionālo vai augstāko izglītību, saņemot ESF finansiālu atbalstu - ES Latvijā;
* Izsludināts Latvijas mēroga eseju konkurss jauniešiem Latvijas nākotne...Eiropā - ES Latvijā.


 

18.10.2017

Atklāta pirmā pieteikšanās kārta vērienīgā ES fondu pieaugušo izglītības projektā

5. oktobrī, atklāta pirmā pieteikšanās mācībām vērienīgā pieaugušo izglītības projektā “Nodarbināto personu profesionālās kompetences pilnveide”, ko īsteno Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA). Tajā ikviens strādājošais vai pašnodarbinātais vecumā no 25 gadiem var paaugstināt savu profesionālo kompetenci un konkurētspēju ar ES fondu un valsts līdzfinansējumu. Pirmā pieteikšanās izsludināta četrās tautsaimniecības nozarēs, kurās pašlaik visvairāk trūkst kvalificētu darbinieku.

16.10.2017

<< < 79 | 80 | 81 | 82 | 83 > >>

Uz sākumu

 
Bērnu literatūras nodaļa

Preiļu reģiona bibliotēku kopkatalogs

Registrējies šeit!

Digitālās kolekcijas

Uzdot jautājumu
Vārds Uzvārds:*
E-pasts:*
Ātrās saites