PREIĻU GALVENĀ BIBLIOTĒKA

Maijs 2024

P O T C P S Sv
  0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Balsošana
Kā jūs vērtējat ES "zaļā kursa" politiku?

pilnībā atbalstu, par to jau sen bija jādomā

ir dažas labas idejas, kuras atbalstu

neatbalstu, viss tāpat ir kārtībā

neinteresējos par šo jautājumu

Apmeklētāji
Šodien: 1

Kopējais skaits: 1249519

Iznācis pirmais Europe Direct Informācijas centra Austrumlatgalē informatīvais biļetens


Preiļu Galvenajā bibliotēkā, Rēzeknes novada pašvaldībā, kā arī Ludzas un Krāslavas bibliotēkās ir uzsācis darbu Europe Direct Informācijas centrs Austrumlatgalē. Mēs sniedzam bezmaksas informāciju par dažādiem ES jautājumiem, tostarp, finansējuma piesaisti projektiem, semināriem, prakšu iespējām ārzemēs un citiem jautājumiem.
Iznācis pirmais Europe Direct Informācijas centra Austrumlatgalē informatīvais biļetens, kurā Jūs varat uzzināt vairāk par to, kā izmantot Eiropas Savienības piedāvātās iespējas. Turpmāk šādi biļeteni iznāks katru mēnesi.

Aicinām piedalīties aptaujā par Jums interesējošām semināru tēmām un lektoriem, kurus mēs varētu uzaicināt uz Europe Direct Informācijas centra Austrumlatgalē rīkotajiem pasākumiem. Aptauju elektroniski ir iespējams aizpildīt šeit: http://visidati.lv/aptauja/795177123/1/

Lasīt vairāk >>>

21.03.2013

Seminārs “Sagatavojies eksportam” Rēzeknes biznesa inkubatorā

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) Rēzeknes biznesa inkubators aicina jaunos un topošos eksportētājus 2. novembrī piedalīties seminārā, lai sagatavotos ārējai tirdzniecībai. Seminārā tiks sniegti praktiski padomi kā uzņēmumam novērtēt tā eksportspēju, vai nepieciešams izstrādāt ārējo tirgu apgūšanas plānu un kas nepieciešams, lai veiksmīgāk uzsāktu eksportu uz ārvalstīm.

31.10.2017

Sabiedrības integrācijas fonds ir izsludinājis iepirkumu

Sabiedrības integrācijas fonds ir izsludinājis iepirkumu „Sociālā darbinieka un sociālā mentora pakalpojumu nodrošināšana patvērumu meklētājiem un personām ar bēgļa vai alternatīvo statusu”

Sabiedrības integrācijas fonds Darbības programmas Izaugsme un nodarbinātība 9.1.4. specifiskā atbalsta mērķa Palielināt diskriminācijas riskiem pakļauto personu integrāciju sabiedrībā un darba tirgū 9.1.4.4. pasākuma Dažādību veicināšana (diskriminācijas novēršana) īstenošana ietvaros ir uzsācis nepieciešamās darbības pasākuma Sociālā mentora un sociālā darbinieka pakalpojuma nodrošināšana patvēruma meklētājiem un personām ar bēgļa vai alternatīvo statusu īstenošanai.
Š.g. 10.februārī ir izsludināta iepirkuma procedūra „Sociālā darbinieka un sociālā mentora pakalpojumu nodrošināšana patvērumu meklētājiem un personām ar bēgļa vai alternatīvo statusu (Nr. SIF 2016/2).

Lasīt vairāk >>

Vairāk par iepirkumu lasīt šeit

16.02.2016

Eiropas Solidaritātes korpuss gadu pēc sākuma

7. decembrī aprit gads kopš Eiropas Solidaritātes korpusa izveidošanas.
Gadu pēc tam, kad Eiropas Komisija nāca klajā ar iniciatīvu par Eiropas Solidaritātes korpusu, tajā ir pieteikušies 42 745 jaunieši no visām ES dalībvalstīm. 2190 no viņiem jau ir atraduši sev vietu kādā no 1434 reģistrētajām organizācijām.

Lasīt vairāk >>>

12.12.2017

Aicinām Tevi pieteikties starptautiskām apmācībām

Aicinām Tevi pieteikties starptautiskām apmācībām Appetiser, kuru mērķis ir radīt izpratni par to, ko nozīmē strādāt ar jauniešiem starptautiskā vidē. Šīs apmācības notiks 2018. gada 5.-9. martā Latvijā.
 
 

12.12.2017

Notiks konference par Erasmus+ programmas ietekmi augstākās izglītības sektorā

Lai atskatītos uz paveikto un diskutētu par Erasmus+programmas ietekmi augstākajā izglītībā, Valsts izglītības attīstības aģentūra 8. decembrī organizē Erasmus+trīsdesmitgadei veltītu tematisko konferenci par programmas ietekmi augstākās izglītības sektorā “No Erasmus līdz Erasmus+: kvalitāte un ietekme”.
Konferencē aicināti piedalīties augstākās izglītības sektora pārstāvji, politikas veidotāji, projektu un nacionālo aģentūru pārstāvji.

09.12.2017

Erasmus+ mobilitāte pieejama arī jauniešiem ar ierobežotām iespējām


Jaunieši ar speciālām vajadzībām vai ierobežotām iespējām aicināti izmantot Erasmus+ mobilitātes iespējas, ko piedāvā jaunatnes jomas projekti un augstākās vai profesionālās izglītības iestādes. Lai apzinātu šķēršļus, kas līdz šim kavējis šos jauniešus aktīvāk izmantot Erasmus+ iespējas, šodien ES mājā notika Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras (JSPA) un Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) organizēta diskusija.

09.12.2017

Seminārs “Laika, naudas un enerģijas menedžments”

2017. gada 1. novembrī Rēzeknes novada pašvaldības mazajā zālē, Atbrīvošanas alejā 95A norisināsies seminārs “Laika, naudas un enerģijas menedžments”. Semināra sākums plkst. 10.00. Programmā ir iekļautas šādas tēmas:
  • Laika, enerģijas un naudas mijsakarības
  • Kur, kā un kāpēc tie pazūd?
  • Prioritātes, vajadzības, mērķi, resursi un motivācija
  • Personīgās prasmes, attieksmes un raksturs
  • SAdarbība un KOPdarbība
  • Loģistika menedžmenta procesā
  • Risku menedžments

    Lasīt vairāk>>> 

31.10.2017

6.jūnijā Eiropas Parlamenta vēlēšanas
Eiropas Parlamenta vēlēšanu vietne
http://www.europarl.europa.eu/elections2009/default.htm?language=LV

 

30.04.2009

Piecu gadu līdzdalību Eiropas Savienībā Latvija atzīmē ar zināšanas veicinošu kampaņu

2004.gada 1. maijs bija īpašs. Latvija kļuva par dalībvalsti ietekmīgākajā pasaules ekonomikas daļā – Eiropas Savienībā. Ar iespējām – klātienē lemt par Eiropas nākotni, izmantot plašu finansiālo atbalstu, saglabāt savu valodu un kultūru.
Informācija par piecu gadu pasākumiem pieejama šeit [169 KB] , kā arī mājas lapā www.es.gov.lv

Piecu gadu līdzdalību Eiropas Savienībā tiek atzīmēta ar zināšanas veicinošu kampaņu. Kampaņā piedāvāti trīs virzieni:
1) diskusijas, kurās EK piedāvā ap 20 dažādus diskusiju formātu, piemēram, filozofa Igora Šuvajeva vadītājās diskusijas pie kafijas tases un nevalstisko organizāciju diskusijas. EK atbalstījusi arī Latvijas augstskolu pētījumus par ES sociālekonomisko politiku. Diskusiju veicināšanai NVO iedalīti 23 000 latu.
2) zināšanu izplatīšana medijos (biedrības Homo Culturalis rīkotais konkurss Jaunietis Eiropā portālā www.hc.lv, veiksmes stāsti vietnē www.veiksmes.lv, dokumentālā filma TV3 Atgriešanās Eiropā. Latvija 1998.-2008., jautājumi par ES uz pulksteņa pirms televīzijas ziņām, fotoizstāde Viena diena Latvijā. Šai sadaļai EK atvēlējusi 39 tūkstošus latu.
3) zaļās domāšanas veicināšana, piemēram, puķu dobes izveide Eiropas kartes formā un Kuldīgas pašvaldības piedāvātā velonakts. Šiem un citiem vides projektiem EK budžets 23 tūkstoši latu.

fakti par Latvijas dalības Eiropas Savienībā ieguvumiem:

5. gadi paplašinātā Eiropas Savienībā - Ekonomikas ieguvumi un izaicinājumi [2 MB]
Eiropas Kohēzijas politika [475 KB]

raksti / runas:
Vienota Eiropa – piecu gadu bilance. ES paplašināšanās komisāra Olli Rēna raksts [51 KB]
Paplašinātās ES pieci gadi. ES Ekonomikas un monetāro lietu komisāra Hoakina Almunjas uzruna konferencē ES paplašināšanās - pēc pieciem gadiem (angļu valodā) [66 KB]

 

30.04.2009

<< < 83 | 84 | 85 | 86 > >>

Uz sākumu

 
Bērnu literatūras nodaļa

Preiļu reģiona bibliotēku kopkatalogs

Registrējies šeit!

Digitālās kolekcijas

Uzdot jautājumu
Vārds Uzvārds:*
E-pasts:*
Ātrās saites