PREIĻU GALVENĀ BIBLIOTĒKA

Oktobris 2024

P O T C P S Sv
 010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Balsošana
Kādus bibliotēkas attālinātos pakalpojumus izmantojat visvairāk?

e-grāmatu bibliotēka 3td.lv

iespēja pasūtīt grāmatu elektroniski

bibliotekāra konsultācijas pa telefonu vai e-pastu

datubāze Letonika.lv

rakstu kopiju piegāde e-pastā

novadpētniecības kolekcijas materiāli

Apmeklētāji
Šodien: 1

Kopējais skaits: 1484791

Preiļu Galvenās bibliotēkas digitālais krājums papildināts ar trikotāžas kombināta “Ogre” Preiļu filiāles vēsturi

Piedāvājam pārlapot laikrakstu  publikācijas, kuras atspoguļo  Ogres trikotāžas kombināta Preiļu filiāles vēsturi: www.ej.uz/PreiluTrikotaza

Mūsu pilsēta, kā lielā kombināta struktūrvienības atrašanās vieta tika izraudzīta ražošanas spēku izvietojuma un darbaspēka izmantošanas nolūkā. Uzņēmums Preiļu pilsētā nodrošināja darbu un ekonomisko aktivitāti daudziem iedzīvotājiem. Filiāles produkcija bija populāra gan Latvijā, gan ārpus tās robežām. Uzņēmuma ēkas celtniecība tika uzsākta 1979. gadā, bet 1981.  g. 30. jūnijā pirmais korpuss uzsāka ražot bērnu kostīmus, sieviešu un sporta apģērbus. Būvdarbus saimnieciskā kārtā veica kombināta celtniecības un montāžas pārvalde, vecākā būvdarbu vadītāja I. Filipsona vadībā. Jaunbūves pamatos tika iemūrēta kapsula ar vēstījumu nākamajām paaudzēm.

Presē bieži bija lasāma informācija par to, kā laika gaitā uzņēmums nostabilizējās, auga, attīstījās un ieguva atpazīstamību, taču  padziļināti izzinot fabrikas vēsturi, izrādījās, ka bibliotēkas novadpētniecības krājumā ir gauži maz fotogrāfiju, kurās fiksēts kā izskatījās ražošanas ēkas, darba kolektīvs, sadzīves notikumi u.tml. Lai jaunizveidotā kolekcija kļūtu saturā bagātāka, vizuāli interesantāka, ikviens pilsētas un novada iedzīvotājs, kuram ģimenes albumā glabājas fotogrāfijas, kas jebkādā veidā saistās ar Ogres trikotāžas kombināta Preiļu filiāles vēsturi, ir laipni aicināts tās atnest uz Preiļu Galveno bibliotēku (Kārsavas ielā 4), kur tās tiks digitalizētas un uzreiz atdotas īpašniekiem.

Katrs no mums var kļūt par novadpētniecības resursu veidotājiem un to bagātinātājiem. Izzināsim kopā Preiļu novada vēsturisko mantojumu!

03.10.2024

Uz sākumu

 
Bērnu literatūras nodaļa

Preiļu reģiona bibliotēku kopkatalogs

Registrējies šeit!

Digitālās kolekcijas

Uzdot jautājumu
Vārds Uzvārds:*
E-pasts:*
Ātrās saites