Darba laiks:
Pirmdiena
Otrdiena
Trešdiena
Ceturtdiena
Piektdiena
Sestdiena
Svētdiena

9:00 – 19:00
9:00 - 18:00
9:00 - 18:00
9:00 - 18:00
9:00 - 18:00
10:00 - 15:00
Slēgts
E-pasts: preilubln@gmail.com
Tālr.: 28661351
JAUTĀ BIBLIOTEKĀRAM
PGB

NOTIKUMIJAUNĀS GRĀMATASLASĪTPRIEKSFOTOGALERIJANODERĪGIAKTIVITĀTES ĢIMENEIBLN
NOTIKUMI
LASĪSIM KOPĀ!



Līdz 31.MAIJAM Preiļu GB Bērnu literatūras nodaļa aicina pieteikties lasītprasmes veicināšanas programmai “Bērnu un jauniešu žūrija”. Šī programma paredz 6 piedāvāto grāmatu izlasīšanu no maija/jūnija līdz decembra beigām, to izvērtēšanu, tavuprāt, labākās grāmatas noteikšanu, pasākumu apmeklēšanu, elektroniskās anketas aizpildīšanu un nosūtīšanu LNB Bērnu literatūras centram Rīgā. Aicini piedalīties arī savus pieaugušos ģimenes locekļus “Vecāku žūrijā”. Piesakies kopā! Vairāk par BJVŽ var izlasīt: https://lnb.lv/news/berniem-un-jauniesiem/

un          

vasaras lasīšanas konkursam (Preiļu novada skolu 1.-9.kl.skolēniem) “Krauklis iesaka izlasīt”. Tas ir grāmatu lasīšanas maratons vasaras garumā tiem, kam lasīšana sagādā prieku. Konkursa norises laiks – 3 vasaras mēneši (no 1.jūnija līdz 26.augustam). Tev tiek piedāvāts izlasīt gan skolas programmā ieteicamo literatūru nākamajam mācību gadam, gan citas jaunākās un interesantākās bibliotēkā pieejamās grāmatas tavam vecumam. Par katru izlasīto grāmatu vari nopelnīt Kraukļa uzlīmi, ja pareizi atbildēsi uz bibliotekāra jautājumiem par grāmatas saturu! Visvairāk uzlīmju ieguvušie lasītāji saņems balvas un septembra sākumā (ja netiks noteikti nekādi ierobežojumi) dosies ekskursijā pa Latviju.

Izvērtē savus spēkus un piesakies vienai vai pat abām programmām!

PIETEIKTIES VAR personīgi Preiļu bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļā vai zvanot 28661351

Lasi un pilnveido sevi!

Tava bibliotēka

11.05.2024

Atbalstīts Preiļu Galvenās bibliotēkas projekts



Latgales reģiona attīstības aģentūras Valsts kultūrkapitāla fonda mērķprogrammas “Latviešu vēsturisko zemju attīstības programma” atbalstītās “Latgales kultūras programmas 2024” projektu konkursā finansējums piešķirts Preiļu Galvenās bibliotēkas projektam “Nekonference jauniešiem “Grāmata un telefons. Atklātais rings.””, kopējās izmaksas 1310 EUR, t.sk. pašfinansējums 510,00 EUR.

Projekta mērķis ir veicināt Latgales kultūrvērtību - lasīšanas tradīcijas Latgalē – izzināšanu un popularizēšanu jauniešu vidū, izvērtējot mūsdienu tehnoloģiju ietekmi un jauniešu izpratni par latgaliskajām vērtībām. Centrālā pasākuma norise tiek plānota septembrī - nekonference jauniešiem “Grāmata un telefons. Atklātais rings.”, kur diskusiju par lasīšanu, tās tradīcijām Latgalē, grāmatas un viedierīces vietu un nozīmi jauniešu dzīvē vadīs mūziķis, vēsturnieks Arnis Slobožaņins un rakstnieks, literatūrzinātnieks Valentīns Lukaševičs,  iesaistot Preiļu Brīvās skolas pedagoģi Sanitu Šuķi-Rasimu, reperi Ūgu un jauniešus. Tiks organizētas arī meistarklases, kurās varēs apgūt dažādas radošās prasmes un papildināt zināšanas par latgaliskajām vērtībām. Jautrākai noskaņai tiks gādāti muzikāli pārsteigumi.  Konkrēts projektu pasākuma norises datums būs pieejams septembrī bibliotēkas un pašvaldības mājaslapā, sociālajās tīmekļu vietnēs.

Projekta galvenie ieguvumi: latgaliešu valodas un kultūrvērtību iedzīvināšana Latgalē dzīvojošo jauniešu vidū, kuri praktiski gandrīz nelieto latgaliešu valodu, tiks attīstīti jauniešu talanti un bagātinātas zināšanas par latgaliešu literatūru, valodu un mūziku.

 

10.05.2024

Ivetas Jaudzemas radošo darbu izstāde



Bērnu literatūras nodaļā līdz 30.jūnijam apskatāmi Ivetas Jaudzemas radošie darbi.

Iveta Jaudzema:

“Esmu dzimusi 1969.gada 27.aprīlī Preiļos. Beidzu Preiļu 1.vidusskolu. Bērnību pavadīju laukos Aglonas pagastā starp Rušonas un Biržkalna ezeru, kur arī smēlos mīlestību pret dabu un zemi. Joprojām patīk būt pie dabas, makšķerēt, rušināties pa dārzu, patīk dzīvnieki un puķes.

Brīvajos brīžos gleznoju. Ir vairāki darbi, kas ir tapuši uz sienas. Apdarinu priekšmetus dekupāžas tehnikā. Tamborēju lupatu paklājiņus. Špoģu mākslas skolā esmu apguvusi klūgu sloksnīšu pinumu pamatus. Patīk rosīties pa virtuvi un pagatavot kaut ko garšīgu un, protams, pacienāt citus. Dārzā savākto ražu labprāt lieku burciņās. Savā ziņā tas arī ir mākslas darbs.” 


10.05.2024

Radošā nodarbība bērniem "Lasi un veido"



Šo svētdien svinam Mātes dienu. Gaidot svētkus, Preiļu GB Bērnu literatūras nodaļa aicina bērnus uz radošo nodarbību “Lasi un veido”, kurā varēs pagatavot puķīti māmiņai, vecmāmiņai vai krustmātei.

09.05.2024

Izstāde "Kas teica MŪ?"



Bērnu literatūras nodaļā līdz 30.jūnijam apskatāma SIA Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra Preiļu konsultāciju biroja gotiņu figūriņu un krūzīšu kolekcija.

Kolekcija aizsākās 2000 gadā, kad katram biroja darbiniekam tika uzdāvināta krūzīte ar gotiņu, un tā pamazām, plauktiņā liekot krūzes un figūriņas, kas saistījās ar lopkopības tematiku, kolekcija papildinājās un auga apjomā.

Figūriņas ir atceļojušas no dažādām valstīm - Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Polijas, Austrijas, Vācijas, Spānijas, Apvienotās karalistes (Lielbritānijas), Īrijas, Nīderlandes, Marokas, Ukrainas, Ēģiptes, Maltas, Beļģijas, Čehijas, Gruzijas, Slovēnijas.

Šobrīd, darbiniekiem dodoties darba, mācību vai privātos ceļojumos,  ir godpilns uzdevums atvest jaunu gotiņu kopējai kolekcijai. Tā šī tradīcija darbojas, un kolekcija ik pa laikam papildinās ar jaunu gotiņu no kādas citas valsts.

08.05.2024

Grāmatu izstāde "Grāmatu karuselis"



Svinot Latvijas iestāšanos ES 20. gadskārtu, piedāvājam ielūkoties populārākajos Eiropas Savienības rakstnieku daiļdarbos.

03.05.2024

Aicinām uz "Pūcītes skolu"!



Lasīšanas veicināšanas projektu „Grāmatu starts” pašiem mazākajiem, ko sadarbībā ar bibliotēkām visā Latvijā īsteno LNB Bērnu literatūras centrs sadarbībā ar LBAB.

Preiļu Galvenās bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļas kolektīvs aicina 4 gadus vecus bērnus kopā ar vecākiem vai vecvecākiem uz četru nodarbību ciklu "Pūcītes skola", lai iepazīstinātu ar aizraujošo grāmatu un fantāzijas zemi un bibliotēku kā interesantu vietu, kur izzināt pasauli.

Nodarbības “Pūcītes skolā” notiks 1 reizi mēnesī no septembra līdz decembrim sestdienās plkst.10.30. Tā būs saturīga brīvā laika pavadīšanas iespēja bibliotēkā kopā ar ģimeni - kopīgi lasījumi, spēļu rīti, ciparu un burtu spēles, rotaļas un improvizācija.

Ierodoties bibliotēkā uz 1. nodarbību, jūs sagaidīs bibliotekārs, izrādīs bērnu stūrīti, bērna vecumam pieejamo literatūru, izglītojošās spēles, kā arī iepazīstinās ar citām iespējām, ko piedāvā bibliotēka. Tikšanās noslēgumā katrs bērns saņems projekta „Grāmatu starts” komplektu, kas atgādinās par viesošanos bibliotēkā, motivēs to apmeklēt turpmāk un palīdzēs kļūt par grāmatu draugu.

Lūdzam pieteikties līdz 31. maijam personīgi Bērnu literatūras nodaļā vai pa tālruni 28661351.

Par “Grāmatu startu” vairāk lasīt ŠEIT.

03.05.2024

Literārā stunda "Grāmatu noslēpumi"



26.aprīlī plkst. 12.00 Preiļu GB Bērnu literatūras nodaļu apmeklēs Preiļu 1. pamatskolas 1.b. klase

25.04.2024

Radošā nodarbība bērniem "Lasi un veido"



Nāc uz radošo nodarbību bērniem “Lasi un veido” Preiļu GB Bērnu literatūras nodaļā ceturtdien, 25.aprīlī, plkst. 14.00

24.04.2024

Literārā stunda "Grāmatu noslēpumi"



17.aprīlī plkst. 12.00 Preiļu GB Bērnu literatūras nodaļu apmeklēs Preiļu 1. pamatskolas 1.d. klase

18.04.2024

1 | 2 | 3 > >>